Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Ağustos '14

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Manyetik Alanın Sağlığımız Üzerindeki Önemli Etkileri Nelerdir

Manyetik Alanın Sağlığımız Üzerindeki Önemli Etkileri Nelerdir
 

Manyetik Alan


Manyetik Alan Değişimlerinin Sağlık Üzerine Etkileri

Bio-manyetik alan çalışmaları uzay çalışmaları sonrasına denk düşer. Uzaya gönderilen astronotlarda görülen ve haftalarca sürebilen yorgunluk, adale ağrısı, baş ağrısı ve dönmesi nedeni ilk yıllarda anlaşılamamıştı. Daha sonraki yıllarda sürdürülen kapsamlı araştırmalar sonucu bu belirtilerin dünyanın manyetik alanından uzaklaşmaya bağlı olduğu anlaşıldı.

Hareketli elektrik yükleri manyetik alan oluşturur. Bu nedenle bio-elektriksel olan her alanda mutlaka manyetik alan vardır. Tüm canlılarda hücresel bir elektriksel potansiyel mevcuttur. Tüm hücrelerimiz otonom sinir sistemi ağı ile oluşan matriks sistemle  iletişim halindedir. Dolayısıyla organlarımız, tüm vücudumuz belli bir manyetik alana sahiptir. İnsanı oluşturan maddelerin birbiriyle haberleşmek için kullandıkları manyetik alanın sinyalleri birbiriyle uyum içindedir. Bu sinyaller dünya manyetik alanı ile de uyum içindedir.

Manyetik uyum çeşitli nedenlerden dolayı bazen bozulmaktadır. Günümüzde elektromanyetik cihazların hayatımıza girmesiyle yeni bir kirlilik türü doğmuştur. Yüksek gerilim hatları, bilgisayarlar, telefonlar vd. elektro-smog kaynaklarıdır.

Tüm bunların yanısıra dış etkenlerde vardır. Dünyanın manyetik kutbu sürekli yer değiştirmektedir. Son dönemde bu değişim hızlanmıştır. Canlıların manyetik alanının dünya ile uyumunun zorlaşması bu süreç hızlanınca doğal beklenen sonuçtur.

Benim hastalarımdan gözlemim bu sürecin son birkaç yıl içinde hızlandığı yönündedir. Hastalıklar çok arttı (kanser, romatizma), iyileşmeler zorlaştı. En önemlisi ben vücutta bio-elektriksel dengeleme yapıyorum. Daha önceki yıllarda stabilleşen uyarılar tekrar aktive oldu. Çevrenizde son yıllarda kanserlerin patlak verdiğini, sürekli hastalanan birilerini sizlerde farketmişsinizdir.

Not: Manyetik alan çalışmaları ile ilgili makalaler çok fazla değil. Size İTÜ’den bir çalışma öneririm.
“Manyetik Alanın İnsan Sağlığı Üzerindeki Etkisi” mutlaka okuyun.

Gökmen Yaklaşımı için http://www.emelgokmen.com/gokmen-yaklasimi/gokmen-yaklasimi-nedir/ sayfasını okuyunuz.

Nasıl tedavi yapıyorum http://www.emelgokmen.com/tedavi/nasil-tedavi-yapiyorum/ sayfasına bakınız.

Migren, baş ağrısı, fibromiyalji, hastalıklar için http://www.emelgokmen.com/hastaliklar/migren/ tıklayınız.

 
Toplam blog
: 120
: 1777
Kayıt tarihi
: 07.05.14
 
 

Klasik tıp eğitimi ile integratif tıp bilgilerini birleştirerek “Gökmen Yaklaşımı” adını verdiği ..