Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Haziran '18

 
Kategori
Güncel
 

Muhteşem İkiyüzlülük

Muhteşem İkiyüzlülük
 

70'li yıllar yer Fransa parlamentosu, kürsüdeki konuşmacı iyi bir sunum yapıp çalışmalarını anlatmış, muhtemelen geçerli not alacak iyi puan toplayacak. Karşı gruptan bir milletvekili yerinden; 'Sen onu bunu boş ver, ben akşam senin eşinle birlikteydim, sen önce ailene sahip çık...'' Ortalık karışır, iki grup birbirine girer, kavga, kıyamet. Kürsüdeki konuşmacı o gürültü patırtı içinde kürsüden sesini duyurmaya çalışmak için çırpınmaktadır, parlamento tatil edilir. Ve gazeteciler kürsüdeki konuşmacıya, herkes kavga ederken siz kürsüden sesinizi duyurmaya çalışıyordunuz, ne söyleyecektiniz? Konuşmacı, 'BEN EVLİ DEĞİLİM onu anlatmaya çalışıyordum.'

Bizim gibi algı yönetimi çok kolay oluşturulabilen toplumlarda böyle bel altı konular rağbettedir. Bizim gibi toplumlar ekonomiymiş, dış siyasetmiş, eğitimmiş pek ilgilenmezler. Kitap okuma oranı az olan bir toplumda kadınların baş örtüsü en geçerli polemik konusudur. Isıt ısıt sür, ondan sonra karşındakiler yıllarca temizlemeye çalışsınlar.

Herkesin her söylediğini doğru bulmamak gerekiyor, herkes her şeyi doğru söylemez. Biraz şüpheci, biraz araştırmacı olmak gerekiyor yoksa sırtınıza binen çok olur.

Altyapı yoksunluğunun getirmiş olduğu sonuç kültürel deformasyon, ahlaki çöküntü. Etik değerlerden uzaklaşmak bir anlamda vicdan çürümesinin de sonucu olarak ortaya çıkıyor.

Önce yalanlarına kendini inandırıp, yalan olduğunu bilerek başkalarını inandırmaya çalışmak oldukça zor olmalı. Israrla söylenen söylevler de düşünme, düşünerek doğruyu bulma şansı herkese eşitken, kolayı seçtiğini sananlar zaman içerisinde yaşadıklarından gerçekleri belki yorgun, belki de üzülerek öğrenirler. Karalamak, kötülemek, bilinen güzel, doğru, iyi olan her ne olursa olsun örtülmeye, karartılıp kapatılmaya çalışılsa da gerçeklerin ortaya çıkmak gibi bir durumu vardır. Kazandığını sananlar için ise belki yarına kalır ama yanlarına kalmaz.

HÜLYA ÇAKICI

 
Toplam blog
: 822
: 574
Kayıt tarihi
: 19.12.15
 
 

Hacettepe Üniversitesi İktisat Fakültesi ve Akdeniz Üniversitesi Turizm ve Otelcilik Fakültesi ve..