Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Ağustos '14

 
Kategori
İnançlar
 

Neden tavaflar sağdan sola ama saatler soldan sağa döner?

Neden tavaflar sağdan sola ama saatler soldan sağa döner?
 

Aslında tavafların sağdan sola doğru dönme nedenini Kabe'nin Hayat Şifreleri adlı kitabımda açıklamıştım, saatlerin de soldan sağa dönme nedeni ayrı bir yazımda açıklamıştım.

Ancak uzun zamandan beri sorguladığım ve üzerinde düşündüğüm bir konuyu daha da oturttum kafamda.

Nasıl ki tavaflar Kabe'nin doğusundan Fatiha (Açılış) köşesinden başlıyorsa, sonra Bakara Kuzey'in Berketli Avrasya topraklarına işaret vererek Dünyayı Toprağı simgelerek zekatı simgeleyerek devam ediyorsa, sonra buradan Kabe'nin Batısına dünyanın en kurak Sahrayı işaret eden Ateş köşesi Ramazanla hatırladığımız yerden geçiyorsak sola doğru son köşe güneyde insanlık aleminin koca bir okyanus olduğunu hatrlatan hac bize gerçeği ve evrensel olmayı göstermekte.

Cem Cami Cuma Cemaat olmak evrensel olmayı bir ve beraber olmayı birlikte hareket etmeyi sonsuza uzanmanın bereketini göstermkte iken saatler tam tersine dönmekte.

Çünkü saatler soldan sağa doğru kapanıştır. Nasıl ki bir musluğu bile tavaf yönünde çevirerek açıyorsak saat yönünde çevirerek kapatıyoruz.

Saat yönünde Kabe'nin etrafında bireysel bir tavaf yapsaydık nereden başlardık?

Elbette doğudan ama ters yönde. İnsan bir nefesle geldi Allahtan, bir üfleme ve bir esintiyle geldi girdi güneyin okyanuslarda işaret ettiği suya, döl oldu ALAK oldu. Bu onun bebekliğinin çocukluğunun dönemiydide aynı zamanda, sonra ateş köşesinde aceleciliği sabırsızlığı ile çocukluğunun gençliğinin deli kanlılığı ile çabuk öfkelenen ve duyguları uçta yaşayan haliyle şehvetinin en azgın dönemindeki gençliğini burada görürüz.

Allah rasulü evlenemeyen gençlere oruç tutun derken kendilerini tutmalarını bu işaretini vermekte bu köşsede.

Sonra Kuzeyin toprakları bireysel insanın olgunluk dönemini şaret eder, toprak gibi en verimli çağıdır insanın, çalışır ve çalıştığında işe tecrübesini maksimum katar ve kazanır, kazandıklarının ona fayda etmesi için toplu bir soznsuzluk tavaı yapması lazımdır.

İnsan bunu yapmazsa toprağı ebed sanır oysa altına girecektir.

İster sağdan sola toplu evrensel tavafımız olsun isterse soldan sağa bireysel saat tavafımız olsun her köşede dönüşümüzde farklı şeyler görmüyorsak düşümüyorsak yazık olmuş bizim tavafımıza ve ömrümüze.

Elbette ki sözün en doğrusunu Allah bilir.

Sagılarımla.

Not: Kabe'nin Hayat Şifrelerin'den esinlenilerek ve alıntılanarak yazılmıştır.

 
Toplam blog
: 722
: 3755
Kayıt tarihi
: 23.01.09
 
 

A.Ü İktisat Fakültesi mezunuyum, daha önce Kazakistan ve Hollanda'da eğitmenlik ve tercümanlık iş..