Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Nisan '14

 
Kategori
İlişkiler
 

Neden uygun birisi bir türlü karşıma çıkmıyor ?

Neden uygun birisi bir türlü karşıma çıkmıyor ?
 

Neden bazı kadınlar ve erkekler bir türlü uygun kişiyi bulamadıklarından şikayet ediyorlar ? Tabi bir sürü sebebi var. En kolay bahane doğru dürüst adam / kadın olmadığı, erkeklerin geçici ilişki peşinde oldukları ve sadık olmadıkları açıklaması. Bunun doğru sebep olduğu durumlar var ama aşırı genelleyerek sebebin bunlardan ibaret olduğunu söylemek hiç te gerçekçi değil.

 Bence bu durumun en yaygın sebeplerinden biri tanıştıktan sonra ilk bir kaç çıkmada bazen her iki tarafın bazen sadece kadının veya sadece erkeğin çok fazla konuşması, her şeyden şikayet etmesi, eski ilişkiye girdiği kişileri eleştirmesi, ortak tanıdıklar aleyhinde dedikodu yapması, girdiği her ortamda yaşadığı ilişki problemlerinden bahsetmesi, insanların isimlerini vererek onların sırlarını anlatması, kendi halinden, sağlığından şikayet etmesi, hiç durmadan konuşması ve karşı tarafı bayması. Bu şekilde ilişkilerde problem yaşayan ve özgüveni ve özsaygısı düşük birisi olduğunu karşı tarafa göstermesi. Bunu taraflardan birinin yapıp diğerinin nezaketen dinlediği durumlarda dinleyen taraf bir daha görüşmek istemiyor ve tekrar görüşme tekliflerini geri çeviriyor. Her iki tarafın sıkıntılarını ortaya döktükleri durumda da bir süre sonra ya birbirlerini suçlamaya başlıyorlar ya da sıkılıp görüşmeyi bırakıyorlar. Sıkıntı ve dedikodudan başka paylaşacak konuları olmayan kadın ve erkekler sağlıklı ve sürekli ilişki kuramazlar. Ne yazık ki bu durum sözde eğitimli insanlar arasında bile çok yaygın.

Sağlıklı bir ilişkinin kurulabilmesi için sıkıntı ve dedikodu dışında ortak paylaşım ve sohbet konularının çeşitli olması, grup veya teke tek olarak paylaşılacak etkinlikler, hobiler olması, karşı tarafı dinlemek, sözünü kesmemek, konuşurken göz teması kurmak, buluşma esnasında telefonla başkaları ile konuşmamak, mesajlaşmamak, buluştuğu kişiye odaklanmak, farklı yerlerde görüşmek, gezmek, birlikte gülebilmek, karşı tarafa saygılı davranmak, olduğundan farklı görünmeye çalışmamak, kendini övmemek, hep kendinden bahsetmemek, görüştüğü kişiye ilgi gösterip aşırıya kaçmadan açık uclu sorular sormak ve güven verebilmek önemli. Biliyorum bazılarınız ne gerek var bunlara ? Doğal ol diyeceksiniz. Peki, doğal olup dedikodu yapmaya ve her şeyden şikayet etmeye devam edin o zaman. Sonra da neden uygun kişi bulamıyorum diye şikayet etmeyin ama.

 Rasih Bensan
 16 Nisan 2014 

 
Toplam blog
: 368
: 2280
Kayıt tarihi
: 05.05.12
 
 

BİLİM özellikle astronomi ve çeşitli konularda araştırmacı ve yazar Amatör fotoğrafçı, Ka..