Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Mart '13

 
Kategori
TV Programları
 

Obsesif Engin Günaydın.. senin bu ”kompülsif bozukluğun” ne olacak ?

Obsesif Engin Günaydın.. senin bu ”kompülsif bozukluğun” ne olacak ?
 

Bir izleyici olarak yıllardır, yakından takip ettiğim Engin Günaydın ilk 1997'de Bir Demet Tiyatro'da Zabıta İrfan olarak hayatımıza girdi. Aşkım Aşkım dizisinde Aşçı Tarık Usta rolü ile gönülleri fethetti. Alacakaranlık dizisinde ters köşe yapıp, Avrupa yakasında Burhan Karakteri ile Fethettiği gönüllere iyice yerleşti. Şimdi ise yerleştiği gönüllerde daha uzun yıllar konuşulacağını düşündüğüm Galip rolü ile çok başarılı olacaktır. Tabi Kanal D yanlış yayın politikasına bu diziyi de alet etmezse çok izlenecek bir dizidir.

Bir izleyici olarak bunda hiç şüphem yok. Çünkü bana göre tam donanımlı bir oyuncu olan Engin Günaydın uyarlama dizi mantığında Umutsuz Ev Kadınlarındaki güzel başarının ardından, becerisizlikte Zirve yapan uyarlama intikam dizisi, ilk bölümden farkını gösteren Galip Derviş ile aynı sıraya koymamalı. Usta oyuncuya ancak böyle Obsesif bir karakter iyi giderdi. Kompülsif bozukluğu ile kendini her hafta daha fazla izletecektir. Yeni Fenomeniniz Galip Derviş olabilir.

Kendisini canlı olarak izlediğim ( O Hikayedeki Mal Benim ) stand- up şovunda, çocukluğunun geçtiği Erbaa ve İstanbul yaşantısını anlattığı komik ve trajik hayat hikayesinden pasajlarla beni çok güldürmüştü. Kendi kişiliğinde de hayatı farklı sorgulaması, bakış açısı, konuşması, diyalogları, farklı olan bir sanatçı her zaman izlenir.

Esas dizide oyunculuğu ile göz dolduran başka bir oyuncudan bahsetmek istiyorum. Bence bu diziye seçilebilecek en iyi oyuncuyu seçmişler. Galip dervişin yarımcısı Hülya ( Algı Eke ) hanımdan bahsetmek istiyorum. Kavak Yelleri, Keşanlı Ali Destanı, Baba Ocağı ve Dürüye'nin Gügümleri dizilerinde izlediğimiz bu oyuncuyu Baba Ocağı'nda çok takip etmesem de, Dürüye'nin Gügümleri'nde sırf onun için izleyip kendisinin oyunculuğunu takibe almışımdır. Kendisini en iyi gösterdiğini inandığım Dürüye'nin Gügümleri dizisinde kişiliğini, karaktere en iyi yansıtma şansını bulan oyunculardan biridir. Yeni dizisi Galip Dervişte yine kendinden bir şeyler katarak karaktere eklemeler yaptığı için bu yeni rolünde hem herkesin sevdiği bir kız, hem de aileden biri olacaktır. İlerde söylemiştin dersiniz.

Gülüşü, dudakları, mimikleri ve bakışları ile kendisi gökyüzünde parlayan yeni bir yıldız olacaktır. En iyisi de Şivesi değişmeyen ama diksiyonunu farklı kullanan Algı Eke bizi galip derviş ile hem çok güldürecek, hem ağlatacak. Yeni dizimizin tek kötü yanı Perşembe akşam 11.00 de yayına girmesi, izlenme oranları kötü olmayan Galip Dervişin bence daha iyi bir yayın saatinde olması lazım. Galip Dervişe yayın hayatında başarılar dilerim. Bir de yeni dizilerinin arkasında durduğu kadar yayından kalkan Kayıp Şehir dizisinin de arkasında dursaydı. Neyse Biz acımasız olmadan yeni dizimize yayın hayatında başarılar dileyelim. İyi seyirler.

Murat sarı

https://twitter.com/muratsari8084

(28.03.2013 )

 
Toplam blog
: 52
: 1367
Kayıt tarihi
: 25.11.12
 
 

Düşüncelerimi, hayallerimi, bilgilerimi paylaşmayı seviyorum, dünyaya birbirimizi anlamak çin gel..