Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Mart '17

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Önce kendini düzelt!

Önce kendini düzelt!
 

Önce kendini düzelt!


Neden her şeyin gönlümüzce olmasını istiyoruz da, istemesini bilen bir gönlümüz olmasını istemiyoruz? Temel sorunumuz sorunları tespit etmekte üstün yeteneğimiz, çözümünde ise bir o kadar acizliğimiz ne yazık ki.
 
Kendinizin en iyi eleştirmeni olun, hatalarınızı düzeltemiyor ve eksik yönlerinizi tamamlayamıyorsanız bile en azından bunları kabullenin ve kendinizle barışın. Kendi ile barışık olan mutlu da olacaktır ve doğal olarak çevresini de etkileyecektir. İnsan kendisini iyi hissederse karşısındakine de iyi görünüyor, önce kendinizi mutlu edin ve özgüven sahibi olun. Gülümseyin alem hüznünüz ile değişmeyecek.
 
Büyük bir kedi kuyruğuyla oynayan küçük kediye sormuş; Neden kuyruğunu kovalıyorsun? Yavru kedi cevap vermiş; Bir kedi için en güzel şeyin mutluluk, mutluluğunda kuyruk olduğunu öğrendim. Bu nedenle onu kovalıyorum. Yakaladığımda mutluluğa kavuşacağım. Bunun üzerine yaşlı kedi; Gençken bende mutluluğun kuyruğum olduğuna karar vermiştim ama sonra fark ettim ki, ne zaman onu kovalarsam benden uzaklaşıyor, ne zaman kendi yoluma gitsem hep peşimden geliyor.
 
Mutlu günlerimiz sağlıklı günlerimizdir. Sağlığımızı korumak birincil amacımız olmalı gerisi hikaye. Çoğu insan için kendine ne kadar değer verdiğinin yada başkalarına verdiği değerin bir önemi yok. Onlar için önemli olan para ve onu elde ederken suçlarını örtebilecekleri zaman. Yaşamında gerçek sevgiyi tadamadığı için sevgiyi de zor veriyor bazı insanlar. İşinde başarılı olduğu için kendisini mutlu hisseden ama yaşamın bir çok değerinden uzak kalmış oluyorlar.
 
Kendisine değer verilmemiş bir insan başkasına değer verirken zorlanır. Bunu öğrenebilmesi de, kendisine değer verebilmeye başladıktan sonra işleyen iki yönlü bir süreçtir. Yani insan kendisine değer verebildiği oranda başkalarına da değer verir ve insanlara gerçek anlamda değer verdiğini hissettikçe kendisini de değerli bulur.
 
Özgür irade her insanın varlığında vardır. Ona ulaşmak doğanın ve ruhun sana verdiği görkemli bir varlık olmana sebep olur. Aslında olman gerekeni olursun, sen olursun.
 
HÜLYA ÇAKICI
 
Toplam blog
: 822
: 574
Kayıt tarihi
: 19.12.15
 
 

Hacettepe Üniversitesi İktisat Fakültesi ve Akdeniz Üniversitesi Turizm ve Otelcilik Fakültesi ve..