Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Şubat '14

 
Kategori
Türk Mutfağı
 

Pratik kısır tarifi

Pratik kısır tarifi
 

Kısır tarifi


Kısır Tarifi Malzemeleri:
2 su bardak çiğ köftelik bulgur
3-4 adet orta boy domates
3-5 adet yeşil sivribiber
7-8 adet yeşil soğan
1 dmt maydanoz
Yarım demet dereotu
1 yemek kaşık  domates salçası
1 yemek kaşık biber salçası
2  limon
Yarım çay bardak zeytin yağı
isteğe göre tuz, karabiber, kimyon ve son olarak da isot
Kısırın Hazırlanışı:
İlk olarak bulguru ıslatmalıyız bunun için ise yaklaşık 2 su bardağı ılık su ile bulgurumuzu kabartalım tüm yeşillikleri ince ince doğrayıp bulgur kabarınca da ; salçaları,baharatları ve yağı koyup ovalaya ovalaya karıştıralım yeşillikleri ve limon suyunu ilave edip karıştırmaya devam edelim..Domates ilave etmek  için; domatesin kabuklarını soyup küçük bir şekilde kesip ve kısıra ilave edin.. Aklınızda bulunsun eğer yeşil soğan yoksa (yazın zor bulunuyor) 2 adet kurusoğan koyabilirsiniz. Soğanların birini incekıyıp yağda azıcık öldürüp ilave edebilirsiniz, diğerini de ince kıyıp ekleyebilirsiniz. Afiyetf Olsun.


Çiğ Börek Tarifi

http://www.lezzetlisirlar.com/kisir-tarifi-kisir-tarifi-gorselleri.html

 

 
Toplam blog
: 471
: 1765
Kayıt tarihi
: 17.02.14
 
 

34 yaşında, 1 kız, 1 erkek olmak üzere 2 çocuk annesiyim. Ev hanımı olduğumdan yemekler ile aram ..