- Kategori
- Türk Mutfağı
Pratik kısır tarifi
Kısır tarifi
Kısır Tarifi Malzemeleri:
2 su bardak çiğ köftelik bulgur
3-4 adet orta boy domates
3-5 adet yeşil sivribiber
7-8 adet yeşil soğan
1 dmt maydanoz
Yarım demet dereotu
1 yemek kaşık domates salçası
1 yemek kaşık biber salçası
2 limon
Yarım çay bardak zeytin yağı
isteğe göre tuz, karabiber, kimyon ve son olarak da isot
Kısırın Hazırlanışı:
İlk olarak bulguru ıslatmalıyız bunun için ise yaklaşık 2 su bardağı ılık su ile bulgurumuzu kabartalım tüm yeşillikleri ince ince doğrayıp bulgur kabarınca da ; salçaları,baharatları ve yağı koyup ovalaya ovalaya karıştıralım yeşillikleri ve limon suyunu ilave edip karıştırmaya devam edelim..Domates ilave etmek için; domatesin kabuklarını soyup küçük bir şekilde kesip ve kısıra ilave edin.. Aklınızda bulunsun eğer yeşil soğan yoksa (yazın zor bulunuyor) 2 adet kurusoğan koyabilirsiniz. Soğanların birini incekıyıp yağda azıcık öldürüp ilave edebilirsiniz, diğerini de ince kıyıp ekleyebilirsiniz. Afiyetf Olsun.
Çiğ Börek Tarifi
http://www.lezzetlisirlar.com/kisir-tarifi-kisir-tarifi-gorselleri.html