Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Nisan '15

     
    Kategori
    Estetik / Güzellik
     

    Prof.Dr. Ufuk Bilkay şikayet edilen gebelik sonrası sarkık karın hakkında bilgiler verdi.

    Prof.Dr. Ufuk Bilkay şikayet edilen gebelik sonrası sarkık karın hakkında bilgiler verdi.
     

    Gebelikle birlikte vücutta yaşanan değişikliklerden biri de, karın bölgesinden alınan kilolar ve daha sonra diyet, spor gibi yöntemlerle düzeltilemeyen sarkmalardır. Diyet, spor, egzersiz gibi çalışmaların yeterli gelmediği bu gibi durumlarda, estetik cerrahi en önemli yardımcı haline gelir.


    Karın germe estetiği nedir?

    Karın germe estetiği; karın bölgesinde bulunan yağ dokusunun, sarkmış fazlalık derinin çıkarılması ile birlikte karın duvarı kaslarının anatomik onarım yapılarak gergin hale getirilmesi ameliyatıdı

    Prof.Dr. Ufuk Bilkay, karın germe estetiğinin, aşırı kilo alıp verme periyotları, doğumlar, karın kaslarının yapısal olarak birbirinden ayrılması, yaşlanmaya bağlı karın kasları ve derisinin elastikiyetinin bozularak deformasyona uğraması ve aşırı yağlanma sonucunda, karın duvarını oluşturan yapılarda gevşeklik, deride çatlaklar ve etek görüntüsü oluşturacak şekilde sarkmaların meydana geldiği kişilere yapılmakta olduğunu belirtti.

    Liposakşının tek başına yeterli olmayacağını belirten Prof.Dr. Ufuk Bilkay "Karın derisinde sarkma ve kaslarda deformasyon, ayrılma olan hastalarda, sadece deri altında bulunan yağ dokusunun liposakşın ile alınması çözüm değildir. Hatta, deri altını dolduran yağ dokusu boşaltıldığı için karın derisi torba haline gelir ve sarkma daha da belirginleşir." dedi.

    Karın germe estetiğinin başarısı nelere bağlıdır?

    Karın germe estetiğinin başarısının bazı kriterlere bağlı olduğunun altını çizen Prof.Dr. Ufuk Bilkay, karın germe ameliyatında istenilen sonucun elde edilebilmesi için; karın derisinin elastikiyeti, derideki sarkıklığın miktarı yeterli olmalıdır. Karindaki yaglanma, deride çatlak olup olmadığı ve karın kaslarındaki ayrılmanın derecesi gibi bazı kriterler de önemlidir diye belirtti. Prof.Dr. Ufuk Bilkay "Bazen, kişilerin karınlarının sadece göbek altı bölgesinde deri fazlası, deformasyon ve sarkma olmaktadır. Böyle durumlarda karın kaslarında gevşeme ve ayrılma genellikle yoktur. Bu hastalarda tam karın germenin izine gore daha kısa olan ve göbek deliğine dokunulmadan yapılan karın germe estetiğine; mini karın germe adı verilir." diyerek sözlerine şöyle devam etti: "Tam karın germe estetiği, genel anestezi yada spinal-epidural anestezi (belden uyuşturma) ile yapılabilir. Mini karın germe estetiği ise hastanın tercihine gore genel ve spinal-epidural anestezi ile yapılabildiği gibi, gerçekten küçük bir sarkma varsa sedasyon lokal anestezi ile de yapılabilir."


    Karın germe estetiği sonrası iyileşme süreci hakkında bilgi veren Prof.Dr. Ufuk Bilkay, "Karın germe estetiğinden sonra hastanede kalış süresi genellikle 1 gecedir. Daha sonra eve taburcu olabilirsiniz, karın bölgesindeki drenler yaklaşık 4 veya 5 günde alınır. Drenler alındıktan sonra duş alabilirsiniz. ilk 1 haftalık dönemde karın ön taraftaki gerginliğe bağlı olarak hastaların tam dik durmasını pek istemeyiz, karın bölgesini gevşek tutacak şekilde bir miktar öne eğilmiş vaziyette olmak, orta şiddette olan ağrıyı da azaltacaktır. Karın germe estetiği sonrasında sadece karın bölgesini içerecek şekilde 30-45 gün arasında özel bir korse kullanmanız gerekir." dedi ve operasyon sonrası egzersizle karın kaslarını çalıştırmanın daha kalıcı ve güzel sonuçlar vereceğini belirtti.
     

     
    Toplam blog
    : 1
    : 477
    Kayıt tarihi
    : 31.03.15
     
     

    Dr. Ufuk Bilkay 1966 yılında İzmir’de doğdu. Ortaokulu İzmir Atatürk Lisesinde tamamladı ve 1984 ..