Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Haziran '18

 
Kategori
Futbol
 

Salah'sız Mısır Silahsız Bir Takım; Fas=Hüsran, İran=Şans Derken Portekiz-İspanya Maçı Aklımızı Aldı

Salah'sız Mısır Silahsız Bir Takım; Fas=Hüsran, İran=Şans Derken Portekiz-İspanya Maçı Aklımızı Aldı
 

Mısır - Uruguay
Gün boyunca Mo.Salah'ın oynayıp oynamayacağı, Suarerz ve Cavani ikilisinin ne yapacağı merak ediiyordu. Kadrolar açıklandığında Mısır'da Mo.Salah'ın yedeklerde olduğu, Ururuay'ın ise ideale yakın bir onbirle sahaya çıktığı görüldü..

Trezeguet ve Salah'ın  olmadığı bir Mısır'ın sıradan bir takıma dönüştüğü söylensede ilk yarım saat itibarıyla Mısır savaşmaya devam ediyor. An itibarıyla sakin ve randımanlı bir oyun sergiliyorlar. Orduspor'dan tanımış olduğumuz Hektor Cuper Mısır Ulusal takımına kendi savumacı futbol anlayışını yerleştirmiş gibi. Ancak Mo.Salah kadroda olduğu zaman Mısır oyunu domine etmeyi düşünüyor.

Uruguay'a gelecek olursak Oscar Tabarez'in bu yıldızlar topluluğunu ne zaman korkulası bir takım haline getireceği yıllardır bekleniyor. Defans göbeğinde Godin ve Gimenez'in uyumu Atletico Madritte olduğu gibi Dünya Kupasında da rakip forvetleri oldukça zorlayacak.

Maçın Salah'tan öncesi ve Salah'tan sonrası olarak ele alınacağı bir maç olacak gibi.

Golsüz biten ilk yarının ardından Uruguay ikinci yarıya oldukça istekli başladı. Suarez bir çok fırsatı değerlendiremedi bir o kadar tehlikeyi de Mısır kalecisi kurtardı.

Buna karşılık Mısır kenar yönetimi üç değişiklik hakkını kullanıp Mo.Salah'ı riske etmeyince gol atması mucizelere kaldı. Mo.Salah'sız kadro Uruguay için tehlike arz etmedi. Öyle ki Mısır 90 dakika boyunca korner dahi kullanamadı ve beklenen gerçekleşti 90.dakikada ATMadritli stoper Gimenez maçın skorunu belirledi Mısır 0-1 Uruguay

Fas-İran
90 dakika tam sıkıntı içinde geçti iki sıradan takım puanları paylaşıyor derken 90 + 5 te  Bouhaddouz 'un kendi kalesine attığı gol ile İran hiç beklemediği bir üç puanın sahibi oldu. Maç hakkında yazılacak pek fazla bir yoktu diyebiliriz. Fas 0-1 İran

Portekiz - İspanya
Günün iki maçında seyir açısından çektiğimiz ızdırabın ardından bu maç adeta ilaç gibi geldi. Portekiz'de Ronaldo'nun muhteşem resitali, İspanya'nın ise üst düzey takım oyunu nefesleri kesti. Dünya Kupasının şu ana kadar oynanan en güzel ve heyecan dolu karşılaşmasıydı. Hatta bu karşılaşma Dünya Kupasının unutulmazları arasında yerini alacaktır.

Ronaldo'nun üçlemesi, oyundan neden alındığını anlayamadığım Diego Kosta'nın iki golü, Nacho'nun inanılmaz güzellik arz eden füzesi ve gene 34'lük Ronaldo'nun o inanılmaz direnişi ve 90 dakika içinde azalmayan temposu maçın unutulmaz anlarıydı. Dünya Kupası tarihinde ilk golü atan Portekiz'in hiç yenilgi almaması geleneği bu maçta da devam etti. İzlemeye doyamadığımız maç 3-3 berabere bitti.

 

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 262
: 1569
Kayıt tarihi
: 27.09.07
 
 

Anadolu'nun doğusunda sonradan ismi değiştirilen köylerden birinde zemheri zamanına denk gelen bi..