Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Eylül '18

 
Kategori
Anılar
 

Tarık Akan'ı Sevgiyle Anıyorum

Tarık Akan'ı Sevgiyle Anıyorum
 

Şimdi anından söz etmek gerek.

Akyaka'ya yıldızlar inmişti o gün. O gezegenin DEV sanatçısı öyle ışıltılı, öyle anlamlı duruyordu ki, bakışları geçiyordu kalplere, devrimler esiyordu  Akyaka'ya inen yıldız.TARIK AKAN'dı .Az sonra sularına gümüşsü pırıltılar yansımaya başlayacaktı. Koylarında melodi şırıltısı.

Öyle ya program akışı devam ediyordu. Halet Çambel Nail Çakırhan biri bilimde DEV Arkeolojide. Diğeri Mimaride DEV. Akyaka'yı yaratan Nail Çakırhan.

Sinemayı devrimle buluşturan DEV, oradaydı. İlk kez görüyordum. O güne dek sinemadan tanıyor, kalpleri sarsan yalımlar dağıtıyordu biliyordum. İzleri kaldı ' yıldızlı sularda . Akyaka'da devleştiler.

Güçlü ve etkileyici bir programdı bu. O gün programı dinleyenler şunu anlayabilirdi; Bir insan bir yaşamı nasıl etkilemeli?

Bir ömre tanıklık edecek nasıl eserler izler bırakabilirdi? İnsan çoğalmalıydı oysa, yaptıklarıyla İzler katmalıydı geleceğe. Hiç durmadan yürümeliydi. İnsan boş yaşamamalıydı.

Hele bu ülkede yapacak hep çok şey vardı.

TARIK AKAN'ın o meçhul öğretmen Köy Enstitülü filmi belgeseli ise arşivimde. Ya Taş Mektep, yaptıkları, çocukları, izleri, anıları.

TARIK AKAN kalbimde. Işıklarla düş yolunda, sonsuzluğa. Gözyaşlarım düştü, bu sabah. Sevgi'yle anıyorum.

 
Toplam blog
: 642
: 524
Kayıt tarihi
: 19.07.08
 
 

Muğla'nın YERKESİK  beldesinde dünyaya gelmişim.  Yöremin o solunacak havasını, coğrafyasını çok ..