Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Nisan '15

 
Kategori
e-Ticaret
 

Tumblr kullanımı neden gerekli?

Tumblr kullanımı neden gerekli?
 

Sosyal medyanın aktif kullanımının ne kadar önemli olduğunu daha önce birçok kez dile getirmiştik. Sosyal medya kanalları içerisindeki önemli oyunculardan biriside Tumblr dır. Tumblr tıpkı Twitter gibi bir mikro blog ve sosyal medya paylaşım sitesidir. Tumblr 2007 yılında daha 21 yaşında bir genç olan David Karp tarafından kurulmuştur. Oldukça kolay ve anlaşılır bir site olan Tumblr, aylık 170-180 milyon tekil ziyaretçi ve yaklaşık 107 milyon bloğu bünyesinde barındırmaktadır. 8 yıl içerisinde şirket değeri ise yaklaşık olarak 1 milyar dolar seviyesine gelmiş durumdadır.
 
Tumblr Kullanımı Neden Gerekli sorusunun cevabını ise şu şekilde verebiliriz. Kişisel blogları bünyesinde barındırmasının yanı sıra bu blogların birbiri ile etkileşmesi, takip etme, beğenme ve paylaşma imkanı sağlıyor olması Tumblr ı bugünkü durumuna getirmiştir. Tumblr üzerinden yazılarınızı paylaşabileceğiniz gibi fotoğraf, video, link veya sesli dosyalarınızı da takipçilerinizle paylaşıma sunabiliyorsunuz. Ayrıca özgürce paylaşım olanağı sağlanması da özellikle genç kesim tarafından oldukça fazla tercih edilmesine sebep olmaktadır.
 
 
Mobil uygulaması da bulunan Tumblr dilediğiniz her yerde size paylaşım yapma imkanı sağlamaktadır. Bu kadar fazla tercih edilen bir sosyal medya aracını aktif olarak kullanmak demek birçok yeni müşteri ve takipçiyle ürün veya hizmetlerinizi buluşturmak anlamına gelmektedir. Tumblr da tıpkı twitter gibi hastag uygulamasını desteklemektedir. Bu sayede # kullanarak paylaşımlarınızı daha çok kullanıcının görmesini sağlayabilirsiniz. Kişiselleştirme, farklı tema uygulamaları, linkleme işlemleri gibi birçok işlemi yapabileceğiniz Tumblr size oldukça farklı deneyim sunacaktır.  Tumblr  hesabınızdan birçok farklı blog açarak paylaşımlarda bulunabilirsiniz.
 
Benim de aktif olarak kullandığım Tumblr blog uygulaması için üye olmanız yeterlidir. Üyelik sonrası ayarlar kısmından tema, profil resmi ve gerekli düzenlemeleri yaptıktan sonra paylaşım yapmaya hemen başlayabilirsiniz. İncelemek isteyenler için Tumblr blog adresimize  buradan  ulaşabilirsiniz.
 
Türkçe olarak rahatlıkla kullanabileceğiniz Tumblr şuanda birçok e-ticaret firması tarafından aktif olarak kullanılmaktadır. PageRank değeri 8 olan Tumblr aktif kullanmanız durumunda kendi siteniz içinde iyi bir backlink kaynağı olacaktır.
 
Sosyal medya da aktif olarak kullanılması gereken araçlar ile ilgili daha fazla bilgi almak isterseniz Sosyal Medya kategorimize de göz atabilirsiniz.
 
 
Toplam blog
: 16
: 530
Kayıt tarihi
: 21.03.15
 
 

20.05.1980 yılında Sakarya'da doğdum. İlköğretimin bitimiyle baba mesleğine istinaden 1990 yılınd..