Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Nisan '14

 
Kategori
Haber
 

Turizme Kadın Eli Değince..

Turizme Kadın Eli Değince..
 

Bartın ırmağı, turizme açılmalı


 

 

            İllerimiz gözlerini, turizme dikti. İyi de, bacasız sanayi dediğimiz turizmin alt yapısını sun'i olarak yaratıp da turizmcilik oynamak,,  tertiplenen turizm haftaları ile avunmak demektir. Bir nevi bürokratik yasak savmaktır. Ortaya laftan gayri esas meseleyi ortaya koyup,, turizmi inek gibi sağarak, anında  sütünden peynir, kaymak, yoğurt, yağ çıkarabiliyor ve bunu çoğaltıyorsan, gel seni alnından öpeyim.

           Ortaya sağlam veriler koymalı,  bunlar işlenerek mahsulü alınmalı, kalkınma baz alınmalı. Dökme su ile değirmen kanatları dönmüyor  artık.

          "Turizm haftaları olmasa," memleketlerin hali nice olurdu? Pabucu büyükler de işe el atmasa,  turizm’de, neredeyse  şinanayları oynayacağız.. Ot gibi yaşamak, bu devirde geçer akçe mi?

          Bartın'lılar, kendilerine her yıl turizm haftası düzenler. Şehrin büyüklerine  de vazifeler düşer. “Memleket nasıl kalkınır?”  İç turizm nasıl canlandıırılır?

          Bartın’ın öteden beri bir derdi vardır: “ Yeterince tanınmamak, tanıtılamamak” Bazıları Bartın’ı, Bayburt’la karıştırır. Ne alaka?

          Tam 38 yıldır Turizm haftaları, su gibi akıp gitti kutlamalar, birer anı oldu. Ortaya eser konamadı. Bereket yeni vali Ali Çınar, görev taksimi yaptı da, Bartın’a biraz hareket geldi. Yardımcısı Sibel Tursun ve Turizm Müdürü Fuat bey birlikte çırpınıyorlar.

 

 

           Ali Çınar Beye 2 nci açık mektubumu yayınladım. “Çıt yok” Mektupta, “Bartın’ın tanıtılmasında belgesel filmlerle halka malolmuş konular işlenirse, iç ve dış turizm celbedilir demiş ve misal de vererek, elin oğlu, NOKTA NOKTAM şiirinin mesajını, kendi filminde kullanarak imaj yarattı ve Amasra’yı, dolayısıyle de filmini bir güzel tanıttı” demiştim. Bartın’daki öğretmen şairin “Bende kalan mektuplar” ına, filmciler “Gönderilmemiş mektuplar” naziresi ile ortaya çıkınca, tanıtım dağ gibi büyümüştü.

          Amasra’lılar, “Bu film bizi tanıttı. İki defa daha  çekim yapılsa, Amasra uçacak” diyorlar. İki defadır yayınladığım mektubumla, Bartın Valisine meramımızı anlatamamanın hüznü içindeyim. Sözlerime inanmadı. Gitsin sorsun Amasralılara. Di mi? Halen şiir matinelerinde Türkiye çapında  “Nokta Noktam” şiiri  okunuyor ve derece nasıl kazanıyorsa, Bartın için çekilecek kısa metrajlı tanıtım filmi de o nispette yarayışlı olacaktı. Ümidimi de kesmedim daha.

Daha iki hafta sürecek turizm haftasında Vali Yardımcısı Sibel Tursun, Kültür merkezindeki konuşmasında, Bartın Irmağının ıslah edilerek turizme kazandırılmasından söz etti.

          Bartın Irmağı'nın Islahı ve Peyzaj Odaklı Turizme Kazandırılması Projesi'yle şehrin çehresi değişecektir. Projenin tamamlanmasıyla ırmağın çevresinde oluşturulacak yeni yerleşim alanları ve turistik tesisler kente büyük değer katacaktır." Dedi.

          Turizm haftası dolayısıyle, okullar arası yarışmalar düzenlendi, derece alanlar ödüllendirildi. Halk oyunları ekibi sahne aldı, “Kongre turizmi” konulu panel düzenlendi, 4.sınıf Emniyet Müdürü Tümer Yılmazın  fotoğraf sergisi gezildi ve çok beğenildi.

 

          “Turizmi geliştirmek, hepimizin boynunun borcu, zenginliklermiz fotoğraflanacak, sular diyarı Bartın, bir marka şehir olacak” diyen Vali Yardımcısı Sibel Tursun Mavi ile yeşilin en güzel tonlarının buluşma noktası, sıcak kanlı insanların vatanı, sular diyarı” olarak tanımlayarak başladığı konuşmasında, Bartın’ı durmadan, yorulmadan hak ettiği yere taşımak için gayret gösterdiklerinin bilinmesini istedi.

          İl Turizm Müdürü Fuat Dursun da, Amasra’nın Dünya Miras listesine girmesiyle de hem Amasra’nın hem de bağlı olduğu Bartın’ın uluslararası tanınırlığı ve turist sayısının her geçen gün artacağını dile getirdi. Dursun sözlerini şöyle sürdürdü: 

          “Ayrıca il merkezine en yakın sahil konumunda bulunan İnkumu’nda fizibilite etüt çalışmaları sürdürülen teleferik inşaatı ile İnkumu tüneli;  doğal, folklorik ve etnografik değerleriyle yeşil ve mavinin her tonunun yer aldığı cennet misali Bartın, kongre turizmi için de çok büyük bir öneme sahip. Çalışmalar sürüyor. Bartın’ı ülkemizde ve uluslararası alanda tanıtmak için fuarlara daha da katılacağız. İlimizin görsellerini tanıtmak için elimizden geleni yapıyoruz. Dedi.

          Daha sonra da  Vali Yardımcısı Sibel Hanım  “59 kilometrelik sahili, uygun iklim koşulları, deniz turizmi dışında değişik turizm aktivitelerinin de yapılabileceği zengin bir turizm potansiyeline sahip olan ilimiz, turizm potansiyelinden yeterince yararlanamamaktadır. Sadece deniz turizmi ile anılan ilimizde bu algının değiştirilmesi ve alternatif turizm olanaklarının yaygınlaştırılması için, imkânlarının artırılması ve kaliteli hizmetin sunulduğu turizm tesislerinin yaygınlaştırılması gerekmektedir. Kamu ve özel sektörün birlikteliği ile ilimizde bulunmayan 5 yıldızlı tesislerin yapımına başlanarak bir an evvel bitirilmesi ile özellikle deniz turizmi sezonu dışındaki süreçte de tesislerin kongre turizmine ev sahipliği yapması hem turizmin hem de ilimizin sosyo-ekonomik gelişmesine katkı sağlayacaktır.” Dedi.

                           SİBEL TURSUN. BARTIN VALİ YARDIMCISI. TURİZMİN YÜKÜ ÜZERİNDE.

 

                                                      VALİ YARDIMCISI  SİBEL TURSUN OTURUMDA ( altta)

BARTIN TURİZM VE TANITMA TURİZM İL MÜDÜRÜ  FUAT DURSUN (sol başta) BU SEZON ÇOK FAALDİ. SAĞ BAŞTAKİ DE VALİ YARDIMCIMIZ SİBEL TURSUN GÖRÜLÜYOR.

 

BARTINI ÇOK SEVEN BARTIN VALİ YARDIMCILARINDAN SİBEL TURSUN, FIRSAT BULDUKÇA, ÇEVREYİ TANITMAK İÇİN BÜYÜK İLGİ GÖSTERİR. RESİMLERDE SİBEL TURSUN GÖRÜLÜYOR.

 
Toplam blog
: 1616
: 918
Kayıt tarihi
: 13.08.06
 
 

Hayatın dikenli yollarından geçmenin  sırrı, aralarından çabuk geçmektir. Ümit, naylon çorap giyd..