Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Temmuz '16

 
Kategori
TV Programları
 

Yaz ekranının en iyi dizisi! Yüksek Sosyete!

Yaz ekranının en iyi dizisi! Yüksek Sosyete!
 

2016 yazının bence en iyisi dizisi oldu Yüksek Sosyete. Star TV ekranlarında yayınlanan Bi Yapım imzalı dizi biraz dramatik biraz eğlenceli havasıyla yaz ekranındaki diziler arasından sivrilmeyi başardı. Şimdiden kış sezonunda da ekrana gelebileceğinin sinyallerini veriyor.  Ben de bu konudaki şansını adı gibi yüksek görüyorum. Geçen hafta yazdığım yazımda da belirtmiştim; hem Koran ailesinin içinde yaşanan çekişmeler hem de Kerem-Cansu-Mert-Ece arasında yaşanacak olan aşk hikayesi izleyicinin ilgisini çekecek cinsten. Dizi, özellikle gençler arasındaki hikâye ile bana başrol oyuncusu Hazar Ergüçlü ile Ece karakterini canlandıran Meriç Aral’ın yine birlikte rol aldığı ‘Medcezir’i anımsattı. Mert karakterinin umutsuzca ve şebekçe Ece’nin peşinden koşması da, Medcezir’de Taner Ölmez’in büyük bir başarıyla canlandırdığı ve yine adı Mert olan karakteri hatırlatmadı değil. Ama Yüksek Sosyete’nin dram yönü, Medcezir’den çok daha ağır. Özellikle Koran ailesinin içinde ilerleyen bölümlerde yaşanacak fırtınaları çok merak ediyorum. Metin karakterinden de karısını sürekli aldatan bir adamdan fazlası var gibi. Bunu geçen hafta yayınlanan bölümdeki aile içi kavga sahnesinde Metin’in Cansu dahil tüm çocuklarına karşı sert çıkışından da anlıyoruz. Çok kafa karıştıran bir karakter Metin. Bir yandan hala Süreyya’yı seviyor gibi dururken öte yandan ‘Sen bu evin reisisin’ diyen Işıl’ın oyununa gelmekten de geri kalmıyor.

Süreyya’nın Cansu’dan bu kadar nefret etmesinin nedeni de, Cansu doğduğu zaman Metin’in evi terk etmesinden daha önemli bir sebep olabilir. Burada, acaba Cansu’nun babası Metin değil mi diye düşünmekteyim. Süreyya kocasına çok aşık, üstelik sürekli aldatıldığı için aldatan taraf olacağını sanmıyorum ama başından bir tecavüz olayı geçmiş de Cansu da bu olaydan dünyaya gelen bir çocuk olmuş olabilir mi diye düşünmekteyim. Metin’in bunu kabullenememesi nedeniyle bozulan evliliğinden Cansu’yu sorumlu tutmuş olabilir mi Süreyya? Ya da, tam tersi bir tezle Cansu aslında Süreyya’nın kızı da olmayabilir. Metin’in gayrı meşru kızını nüfusuna almak zorunda kalmış olabilir mi Süreyya gibi tahminler dolaşıyor aklımda. İşin içinden böyle bir hikâye çıkar mı ilerleyen bölümlerde göreceğiz.

...

Buradan bağlanalım Cansu’nun Oliva’ya geri dönmesine. Cansu’yu kovarak büyük bir haksızlığa imza atan Kerem, üzgünüm ki, ertesi gün sadece pişmanım demekle temize çıkamazsın. Gerçi Cansu affetti ama izleyici gözünde puan kaybettin.  Neyse ki, olay kapandı, biz de tatlı Cansu- Kerem sahneleri izledik. Bölümde Kerem’in Cansu’nun rüyasındaki yalvaran tipi mi daha komikti yoksa Cansu’ya oynadığı minik oyun mu daha şahaneydi ona karar veremedim. Ama en bomba olay; Mert’in, Şener Şen’in Gülen Gözler filmindeki sahnesini anımsatarak Ece’ye ‘Seviyorum Seviyor musun’ diye şarkı söylemesi oldu.

Ece ve Mert ikilisinin çok ayrı bir enerjisi var. Diziye çok ayrı bir renk katıyorlar. Ozan Dolunay ve Meriç Aral bu güzel ikiliyi çok iyi yansıtıyorlar ekrana. Çok sempatikler.

 
Toplam blog
: 23
: 4537
Kayıt tarihi
: 01.03.13
 
 

Gazetecilik/ Radyo Tv alanlarında eğitim aldım. Şu an aktif olarak çalışmamaktayım. Ancak dizigaz..