Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Nisan '19

 
Kategori
Dünya
 

YouTube Özür Diledi

YouTube, Pazartesi günü Paris'teki Notre Dame Katedrali'ndeki büyük yangını yanlışlıkla 11 Eylül 2001 terörist saldırılarıyla ilişkilendirdiği için özür diledi.

Video devi, yanlış bilgi ile boğuşmak için geliştirdiği yepyeni bir aracın, Pazartesi öğleden sonra yanan katedralin bir dizi video klibinde 9 / onbir hakkında metin gösterdiğinde "yanlış çağrı" yaptığını söyledi.

Bir YouTube sözcüsü, "Notre Dame Katedrali'ndeki devam eden yangını yanlış kullandığımıza çok üzüldük" dedi. “Bu paneller algoritmik olarak tetikleniyor ve tekniklerimiz zaman zaman yanlış isim veriyor. Bu panelleri yangın ile ilgili canlı akımlar için devre dışı bırakıyoruz.”

YouTube, komplo teorilerinin ortaya çıkışını çevrimiçi hale getirmek için kalan yıl boyunca gerçeği kontrol etme işlevini ekledi.

Algoritmanın işleyişine göre, Encyclopedia Britannica ve Vikipedi gibi 3.  kaynaklara bağlantıları olan ipuçlarını göstereceği ve işyerine göre komplolar için uygun olan konular hakkında videolar göstermesi gerekiyor.

Sosyal medya grupları, sıklıkla temelsiz hipotezlerden kaynaklanan yanlış haberlerin farkına varılması ve ortadan kaldırılmasına yardımcı olmak için bilgisayarlı ekipmanlara yöneliyorlar.

Twitter, Paris yangını terörizmden kaynaklandığını yanlış bir şekilde tweetledikten sonraki gün içinde CNN'yi taklit eden bir hesabı askıya aldı. Fransız memurlar, ocağın nedenini kontrol etmek için hala çalışıyorlar.

Tarihi katedral sözcüsü, hasarı "büyük" olarak nitelendirdi.

Sözcü, "Her şey yanıyor, çerçeveden hiçbir şey kalmayacak" dedi.

 
Toplam blog
: 165
: 788
Kayıt tarihi
: 27.12.08
 
 

30 yıldır uluslararası yöneticilik ve zaman zaman da akademisyenlik yapmaktayım. ..