Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Aralık '14

 
Kategori
Kitap
 

Zabıt Katipliği sınavına ön hazırlık çalışmaları ve başarının sırları

Zabıt Katipliği sınavına ön hazırlık çalışmaları ve başarının sırları
 

Türkiye'de bir ilk! Şaşırmaya ve başarmaya hazır mısınız?


Zabıt kâtipliği sınavına başvurabilme şartlarına sahip olan aday­ların en önemli problemlerinden biri, klavye sınavında stres ve heyecanına yenik düş­meden, üç dakikada hatasız 90 kelime ve üzeri yazabilmeyi başarabilmektir.
 
Bu başarıyı hedefleyen adaylar, klavye hızlarını artırabilmek için yoğun bir gayret ve çaba sarf ederek klavye sınavına hazırlan­mak­tadırlar. Uygulama sınavlarına başvuran aday sayıları ile uygulama sınavını başarı ile geçen aday sayıları dikkate alın­dı­ğın­da, adayların başarı oranının % 5 ila % 12 arasın­da değiştiği gö­rülmektedir. Türkiye’de bilgisayar kullanımının bir hayli yay­gın­laş­mış olmasına rağmen, başarı oranlarının düşüklüğü, ülke­miz­de klavyenin etkin ve doğru olarak kullanılmadığının en ö­nemli göstergele­rin­den birisidir.
 
Peki günlerce, aylarca çalışılmasına; hatta yıllardır bilgisayar kul­­la­nılma­sına rağmen nedir bu başarısızlığın sebepleri? Elbette her başarısızlık öyküsü­nün belirli sebepleri var.
 
Adayların büyük bir çoğunluğu, sınava hazırlık için maalesef ye­te­rince zaman ayırmıyor. Özellikle uzun yıllar bilgisayar kul­la­nan adaylar, hızlarını yeterli görüp sınavı yeterince önem­se­miyor. Yine büyük bir çoğunluğu ise çok çalışmasına rağmen, yan­lış teknikle çalıştığı için yeterince klavye hızını artıra­mı­yor. Bazı adaylar ise sınav öncesi çalışmalarında rahatlıkla 90 keli­me ­ve üze­rinde yazabildiği halde, sınav esnasında he­yecan ve stresine yenik düşüp sınav­da barajı geçemiyor.
 
Oysa; “Komisyonlar tarafından seçilip yazılı olarak verilen bir me­tinden, vuruş hesabı yapılmadan, daktilo veya bilgisayar klav­yesi ile üç dakikada yan­lış­sız 90 kelime yazabilme” olarak belir­lenen uygulama sınavı başarı kriteri, or­ta düzey bir on par­mak kullanıcısı için gerçekten düşük bir hız.
 
Amacımız; sizleri doğru şekilde motive edebilmek; klavye hız se­viyeni­zin tespitini yaparak artı ve eksilerinizi belirlemek; daha sonra 26 saat süren uy­gu­lamalı eğitimi ile on parmak tek­niğini doğru olarak öğrenmenizi sağ­lamak; ardın­dan zaman plan­la­ma­nı­za katkıda bulunarak sınav hazırlık stratejisi oluştur­ma­nızı sağ­la­mak ve sınav öncesi uygulama çalışmaları ile sına­va ge­­rek­tiği gibi hazırlamak. Böylece klavye hızınızı kısa vadede 90-110 ke­limeye; orta vadede 111-170 kelimeye; uzun vadede ise 170 ve üzeri kelimelere çıkarmanızı sağlamak öncelikli hede­fimiz.
 
1990 yılından bu yana bilgi teknolojileri ve on parmak eğitimi üzerinde çalışan biri olarak deneyimlerimiz göstermektedir ki; kitapta belirtilen hususlara riayet edilerek yapılan çalışmalar sonunda bu hedeflere ve daha da ilerisine çok rahat ulaşılabilir. Bizim buna inancımız tam. Umarım siz de bu inancı taşır ve he­deflerinize kısa sürede ulaşırsınız. (Zabıt Katipliği Sınavına Hazırlık Kitabı'ndan)
 
Ali ÜNLÜ
 
http://www.onparmakegitimi.com
 
Toplam blog
: 20
: 11818
Kayıt tarihi
: 25.07.08
 
 

Ali ÜNLÜ   1976 yılı Konya doğumlu. İlk ve orta öğrenimini Konya’da tamamladı. Ardından A..