Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Ekim '14

 
Kategori
Magazin
 

‘KAÇAK GELİNLER’ GİDİCİ Mİ?

‘KAÇAK GELİNLER’ GİDİCİ Mİ?
 

Star TV’deki başarılı performansının ardından TV 8’in ilk dizisi olarak akıllarda yer eden ‘Kaçak Gelinler’e, ne yazık ki kanal değişikliği pek yaramadı gibi…

Star’dayken ‘Ulan İstanbul’un peşi sıra gelip reytinglerin ikincisi olan ‘Kaçak Gelinler’, aldığı sonuçlarla şimdilerde hayli gerilerde. Hak ettiğinin ötesindeki reyting haliyle de, dizilerin birer birer harcandığı şu günlerde, akıllarda soru işaret uyandıran yapımlar arasında yer almakta.

ŞebSel’ciler başta olmak üzere fanatik bir izleyici grubuna sahip olan ve Star’daki yayın gününü ‘Reaksiyon’ dizisine kaptırarak ‘Kalktı mı’ kaygısını gönüllere düşüren yapımla ilgili olarak takipçileri bir kez daha kaygılı… TV 8 de, dizi harcama modasına uyup ‘Kaçak Gelinler’in defterini dürecek mi diye düşünülmekte!

Ne de olsa, diğer kanallar içeriğin ve kadronun güzelliğine, takipçilerine aldırmadan, ilk 10 içinde yer alan yeni yapımları dahi ‘reklam geliri’ bahanesiyle finale bile gerek görmeden bir çırpıda harcamakta.

Ancak dizinin üç güzeli Selin Şekerci, Deniz Baysal ve Açelya Topaloğlu’nun ‘3 Adam’ programına konuk olup aşka dair sözleriyle hoşluklar yaşatmasına… İlaveten, beklenmeyen misafirler olarak dizinin üç yakışıklısı Furkan Andıç, Fırat Albayrak ve Fırat Altunmeşe’nin de stüdyoya baskın yaparak ‘Kaçak Gelinler’e ilgiyi diri tutma gayretine bakacak olursak, TV 8 cephesinden kaygılandırmayı gerektirecek bir tehlike yansıması henüz yok.

Dolayısıyla, TV 8 ekranlarının sevilen sunucusu Alp Kırşan’ı da konuk oyuncu olarak bünyesine katarak renklenen ‘Kaçak Gelinler’in gidiciliği konusunda şimdilik pek kaygılanmamak gerek. Yine de çok güvenmemek lazım tabii. Zira ekranların kaygan dünyasında her an herkesin ayağı kayabilir, hiç umulmadık biçimde diziler sonlanabilir!

***

Yeni kanalındaki yolculuğunu, Acun’un ‘Ütopya’sı sonrasında ekrana gelerek devam ettirecek olan ve müziklerini sahnelere çok güzel oturturken, bazen ölçüyü kaçırıp repliksiz klip haline getiren ‘Kaçak Gelinler’in konu gidişatına bakarsak…

Selim ile Şebnem arasındaki duygu itirafı inatlaşması, Can ile Kâinat’ın yakınlaşması ve Ada hakkındaki gerçekleri öğrenen Almilla’nın Özgür’le yaptığı işbirliğini romantik komedi tadında sunmayı sürdüren dizide önemli bir aksaklık söz konusu değil.

Selim’in Şebnem’i kıskandırma eylemleri ve ilişkilerde ‘güven’ olgusunun önemi üstüne söylemleriyle bana bir parça ‘Güneşi Beklerken’deki çekişmeli aşk atmosferini anımsatan ‘Kaçak Gelinler’, ‘Kâinat-Can’ ilişkisiyle yaratılan kıyas halleriyle de bu anımsamayı bir hayli güçlendirmekte.

Bunun dışında ‘Kaçak Gelinler’de gözüme çarpan bir diğer detay, bölüm içeriğindeki gelişmelerin peş peşe gelen fragmanlardan fazlaca hissettirilmesi… Bu paylaşım, diziye ilgi çekme ve takipçisini memnun etme açısından avantaj olarak görülebilir. Ama çiftlerin sahnelerini açık edip ters köşe durumların sürpriz zevkini ortadan kaldıran ve akışı, fazlaca tahmin edilebilir kılan tanıtımların izleyicideki merakı aşağılara çekerek kaçış yaratma tehlikesi de malum!

Sonuçta; Şebnem’in davranışlarıyla tatlılıkta tavan yaptığı, Özgür’ün mimikleriyle ilgi topladığı, Şebnem’e sadece bir cümle söyletme gayretiyle erkek egosunu ortaya koyan Selim’in bardaki kıskandırma dansıyla tebessüm ettirdiği ‘Kaçak Gelinler’, takipçilerine Şebnem-Selim yakın temasının özlemini çektirerek ilerlemekte.

Hem zaten öpüşme koklaşma hemen olmasın ki, ‘Kaçak Gelinler’e ilgi devam etsin ve tez ayrılık ufukta belirmesin… Diyeceğiz ama fazla naz da âşık usandıracağından ve böylesi durum tekrarları bir süre sonra kabak tadı vereceğinden, diyemiyoruz. Henüz diziler dünyasına derin ve etkin dalış yapmayan TV 8’in ilk göz ağrısı ‘Kaçak Gelinler’in gidiciliği akıllara düşürmeden yerini koruması için sadece bu inatçı aşk hallerine odaklanmayıp yeniliklerle gelişmesi de lazım! Aksi takdirde, yenisi gelince eskisinin hükmü kalmaz, gerçeği devreye girer.

 

Anibal GÜLEROĞLU

guleranibal@yahoo.com

www.twitter.com/guleranibal 

 
Toplam blog
: 1210
: 1542
Kayıt tarihi
: 10.04.10
 
 

İstanbul'da başlayan yaşamım, eski İstanbullu ailemden edindiğim kültürle gelişti. Birinciliklerl..