Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Aralık '09

 
Kategori
Spor
 

"Yılın Sporcusu" unvanı, Dünya Şampiyonuna

"Yılın Sporcusu" unvanı, Dünya Şampiyonuna
 

Arda Yılın Futbolcusu, Bahri Tanrıkulu da Yılın Sporcusu oldu.


Milliyet’in 56. Geleneksel Yılın Sporcusu Anketi tekvandonun dünya ringlerindeki efsane ismi, üç dünya şampiyonu apoletli devi Bahri Tanrıkulu’nun zaferiyle noktalandı (01.01.2010).

Son yılların en çekişmeli zirve yarışının yaşandığı geleneksel ankette NBA’deki gururumuz Hidayet Türkoğlu çok az bir oy farkı ile ikinci sırada yer aldı. Hidayet Türkoğlu "Yılın sporcusu kim olacak?" adlı blogda kürsünün en büyük adayıydı.

Dünyada yılın sporcusu ise beklenildiği gibi Usain Bolt oldu. Bolt, rakiplerine uzak ara fark attı.

Usain Bolt gibi Beşiktaş ve Mustafa Denizli'de tahminleri yanıltmadılar. Çİfte şampiyon Beşiktaş yılın takımı, Beşiktaş Teknik Direktörü Mustafa Denizli de yılın teknik direktörü unvanını kazandılar.

Genç yaşına rağmen 10 numaralı formasını giydiği Galatasaray'ın tüm sorumluluğunu sırtına alan Kaptan Arda Turan, yılın futbolcusu oldu.

Yılın spor adamı kategorisinde Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu blog yazarını en çok yanıltan isim oldu. Çitte kupa sahibi Beşiktaş'ın Başkanı Yıldırım Demirören, Beşiktaş taraftarlarının yoğun oy potansiyeli sayesinde bu kürsünün en büyük adayı olarak lanse edilmişti. Belediyesi adına amatör spora çok yüksek bütçe ayıran ve sınırsız destek veren Karaosmanoğlu Milliyet okurlarının birincisi oldu.

Tüm kazananları tebrik ediyoruz.

Yılın Sporcusu Kim Olacak? (03.12.2009)

Milliyet’in merakla beklenen geleneksel “Yılın Sporcusu” anketinin 56.sı başladı. Her yıl çekişmelere sahne olan yarışmanın bu yılki sonuçları da heyecanla bekleniyor kuşkusuz.

Geçtiğimiz yıl Elvan Abeylegesse’nin yılın sporcusu seçildiği ankette, Arda Turan yılın sporcusu, Fatih Terim yılın teknik direktörü, Avrupa üçüncüsü A Milli futbol takımımız da yılın takımı seçilmişti. Göreve gelişiyle Galatasaray’a adeta kabuk değiştirten Adnan Polat da yılın spor adamı olarak taçlanmıştı.

Özetle, geçen yılın anketi “sıfır” sürprizle tamamlanmıştı.

Bu yıl ki anketin sonuçları da büyük sürprizlere gebe değil açıkçası. Mesela dünyada yılın sporcusu ünvanının Amerikalı Atlet Usain Bolt’a gideceği gün gibi aşikardır.

Yerli yılın sporcusu adayları sayıca fazla ve bir o kadar da başarılı isimlerden oluşmasına karşın bu isimlerden biri popülaritesi ve kariyeriyle diğerlerinden bir adım önde görünüyor. Hidayet Türkoğlu, birçoğu Dünya Şampiyonu olan zorlu rakiplerinin arasından NBA finalinde forma giyme karizmasının yanı sıra Eurobasket 2009’daki başarılı oyunu sayesinde sıyrılarak ipi göğüsleyecektir.

Diğer anket sınıflarında 2008-09 sezonunun çifte kupalı takım Beşiktaş’ın ön plana çıkabileceği gözleniyor. Beşiktaş, yılın takımı unvanının yanı sıra hocası Mustafa Denizli’yi de rakiplerinin önünde yılın teknik direktörlüğüne taşıyacak gibi görünüyor.

Yine yılın başarılı spor adamı dalında Voleybol ve Bisiklet Federasyon Başkanları ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı’nın yanında Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören’in şansı –milyonlarca Beşiktaş taraftarının oy potansiyeli de göz önüne alındığında- fazla görünüyor. Tabi bu potansiyel protesto olarak geri dönmez ise.

Tahmini en zor bölüm ise yılın futbolcusu seçimi olacak görünüyor. Arda Turan, Alex de Souza ve Fabian Ernst arasında performansıyla açık ara öne çıkan bir aday görünmezken, adaylar arasındaki yarışın neticesini üç büyüklerin oy kullanan taraftar sayıları belirleyebilir.

Geçen yılın anket sonuçları: http://blog.milliyet.com.tr/_Yilin_Sporcusu__nda_surpriz_yok/Blog/?BlogNo=153419

 
Toplam blog
: 290
: 2581
Kayıt tarihi
: 15.06.06
 
 

Kimya Yüksek Mühendisi. Sporsever ve edebiyat aşığı. Periyodik tablo, T cetvel..