Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Şubat '13

 
Kategori
Haber
 

ABD elçiliğine bombalı saldırı, iki ölü...

ABD elçiliğine bombalı saldırı, iki ölü...
 

Görsel Milliyet TV


 Ankara’da ABD elçiliğine canlı bomba saldırısı olduğu iddia edilen bir patlama meydana geldi.

Elçiliğin iki nolu kapısından içeri girdiği belirlenen canlı bomba saldırısını yapan eylemcinin Elkaide mensubu olduğu, bombayı X-ray cihazından geçerken patlattığı iddia ediliyor. Olayın meydana geldiği kapının elçilik çalışanları ve ziyarete gelenlerin kullandığı kapı olduğu öğrenildi.

Medyaya yansıyan görüntülere göre bomba içerde patlıyor, iki kişinin öldüğü ve yaralıların olduğu saldırıda ölenlerden birinin canlı bomba eylemcisi olduğu sanılıyor.

Elçilik çevresinde ikinci bir patlama olasılığını önlemek için yoğun güvenlik önlemleri alındığı ifade ediliyor. Yüksek güvenlik önlemleriyle korunan elçiliğe canlı bomba eylemcisinin girebilmesi kafalarda soru işaretleri yaratıyor. Elçilik çevresindeki ağaçların üzerinde ceset parçaları olduğu, ölenlerden birinin de güvenlik görevlisi olduğu söyleniyor.  Görgü tanıkları patlamanın çok şiddetli olduğu, deprem etkisi yaptığını söylüyorlar.

İntihar saldırısını DHKP-C’li Ecevit Şanlı'nın gerçekleştirdiği açıklandı. İntihar eylemcisi Şanlı ile güvenlik görevlisi Akarsu olay yerinde öldü. Elçiliğe ABD Büyükelçisi ile görüşmek üzere gelen, başkentin en tanınmış diplomasi muhabirlerinden Didem Tuncay da saldırıya, kendisini ana binaya götürmek üzere gelecek görevliyi beklemek üzere otururken yakalandı. Ağır yaralanan ancak hayati tehlikeyi atlatan Tuncay, hastanede yoğun bakımda tutuluyor.(Haberin güncellenmesinde kullanılan son bölüm Milliyet  com.tr'den alıntıdır.)

 

 
Toplam blog
: 1114
: 827
Kayıt tarihi
: 28.09.06
 
 

Ankara'da yaşar, dünyalı,aynadaki görüntüsüne muhalif, vicdan hesapları yapmaktan yorgun, yaşanıl..