Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Mart '17

 
Kategori
Dünya
 

ABD’nin uluslararası koalisyon güçleri hatalarını tanımıyor

ABD’nin uluslararası koalisyon güçleri hatalarını tanımıyor
 

Dün, ABD’nin Irak ve Suriye’deki uluslararası koalisyon güçleri komutanı Korgeneral Stephen Townsend İŞİD’e karşı operasyon yeni bir açıklaması yaptı. O açıklamada Townsend, Rakka operasyonundan başka Rusya’yı Menbiç’te yanlışlıkla SDG’yi vurmasından suçladı. Tabi ki Moskova şu iddiaları derhal yalanladı. Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, yaptığı açıklamada, Rusya ya da Suriye uçaklarının böyle bir eylemde bulunmadığını söyledi.

Açık ki başka ülkenin hava kuvvetlerini suçlamak kolay. Ama bildiğimiz gibi 12 Şubat’ta BM, Afganistan’ın güneyindeki Helmand vilayetinde ABD öncülüğündeki koalisyonunun hava saldırısında çoğu kadın ve çocuk 18 sivilin hayatı kaybettiklerini belirtti. Buna ABD ve NATO’nun oluşturduğu koalisyonun sözcüsü General Charles Cleveland, “ABD hava saldırıları sonucunda sivillerin öldürüldüğünü ya da yaralandığı iddialarını araştırmak için gayretle çalışıyoruz” dedi.

Fakat şu ‘araştırma’ ölenleri yakınlarına geri getirecek mi? Koalisyon yetkileri, yaşamını yitirenlerin akrabalarına özür dilemedi bile! Birleşmiş Milletler de, saldırı ve giderek artan sivil kayıpların engellenmesi için Afganistan’da tüm tarafların uluslararası insan hakları çerçevesinde hareket etmeye çağırdı.

Şubat’ta ABD’nin koalisyonunun siviller öldüren saldırıları Suriye’de yer aldı. Mehr haber ajansı bildirdiği gibi 18 Şubat’ta Rakka’da en az 11 sivil yaşamını yitirdi. Washington hala da bu üzerine hiçbir açıklama yapmadı. Maalesef, kendi hatalarını tanıyamayan koalisyon, çocuk ve kadınlar vurmaya devam edecek.

Kaynak: Türkiye-Suriye İnsan Hakları Kurumu

 
Toplam blog
: 9
: 139
Kayıt tarihi
: 22.03.16
 
 

Ankara'da doğdum ve yaşıyorum. Serbest gazeteciyim. ..