Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Aralık '09

 
Kategori
Haber
 

Acığa alınan demir yolu çalışanları göreve dönüyor...

Acığa alınan demir yolu çalışanları göreve dönüyor...
 

On DDY çalışanının işe dönmesi ile ilgili tel emri


Kesk ve bağlı sendikalar ile Türkiye kamusenin 25 kasımda toplu iş sözleşmesi hakkı için yaptıkları uyarı grevi nedeniyle açığa alınan DDY çalışanlarından altısı önce olmak üzere on kişininde bu gün itibarı ile göreve dönmeleri sağlandı.

Bu gün TBMM önünde basın açıklaması yapan KESK ve bağlı sendikaların talepleri işten elçektirilen çalışanların göreve iade edilmeleri yönündeydi. KESK Başkanı Sami Evren arkadaşlarının göreve iade edilmeleri sağlanmazsa tekrar greve gideceklerini söyledi.

Basın açıklamasından sonra DDY genel müdürlüğünde saat on dörtte bir araya gelen kamu emekçileri taleplerini basın açıklaması ile dile getirdiler. Basın açıklaması sürerken genel müdürlükte BTS MYK'sı ve işten el çektirilen otuz çalışan direnişlerinin sonuç alınıncaya kadar süreceğini belirttiler. Görüşmeler sürerken on çalışanın işe dönüşleri ile ilgili haber genel müdürlük önünde bekleyen çalışanlar tarafından alkışlarla karşılandı.

Akşam saat 20:30'a kadar sürdürülen gürüşmeler sonuçlandı ve çarşamba gününe kadar işten el çektirilen çalışanlarında göreve dönecekleri yönünde haberler çalışanlara ulaştı.

Kamu çalışanlarının uyarı grevinin anayasal bir hak olduğunu ve uluslar arası anlaşmalara göre hukuksuzluğun iktidar tarfından yapıldığına dair gerekçeleri anlaşıldığı kadarı ile kabul gördü.

Necati TÜFEKCİ 21 Aralık 2009/Ankara

 
Toplam blog
: 1114
: 827
Kayıt tarihi
: 28.09.06
 
 

Ankara'da yaşar, dünyalı,aynadaki görüntüsüne muhalif, vicdan hesapları yapmaktan yorgun, yaşanıl..