Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Ekim '10

 
Kategori
Yemek - Mutfak
Okunma Sayısı
891
 

AÇMA LOKMAN BÖREK

AÇMA LOKMAN BÖREK
 

lokman börek



AÇMA BÖREK

MALZEMELER

4 su bardağı un

1 paket kuru maya

2 yumurta

1 çay bardağı yoğurt

4 yemek kaşığı zeytinyağı

Bir tutam tuz

Yeterince su

İÇ MALZEME

250 gram yağlı beyaz peynir

100 gram mozerella( rendelenmiş)

6 sap roka yaprağı(ince kıyılacak)

Birkaç sap maydanoz ve dereotu(ince kıyılacak)

4 sap taze soğan yeşil yaprakları(ince kıyılacak)

HAZIRLANMASI

Mayayı ılık suda eriterek unun ortasına dökelim ve un ile harmanlayalım.

Diğer malzemeleri de ilave ederek kulak memesinden biraz sert hamur yapalım ve üzerine bir örtü örterek yarım saat mayalanmaya bırakalım.

İç malzememiz için; malzemeleri derin bir kapta iyice karıştırarak hazırlayalım.

üzeri içinn 2 yumurta ve 200 gram rendelenmiş kaşarı harmanlayalım.

Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler ayırıp merdane ile tabak genişliğinde açıp iç malzemesinden her tarafına yayalım ve sıkı bir rulo yaparak kapatalım ve içe doğru sararak hafifçe bastıralım ve fırın tepsisine koyalım. Üzerine yumurtalı kaşar dökerek 200 derece fırında 20 dakika pişirelim.

Afiyet olsun

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
Toplam blog
: 405
Toplam yorum
: 195
Toplam mesaj
: 40
Ort. okunma sayısı
: 2084
Kayıt tarihi
: 30.11.07
 
 

1952 Ankara doğumluyum. Blog sayfam, sevgiye, saygıya, önem veren erdemli kişilerin buluşma mekanı o..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster