- Kategori
- Yemek - Mutfak
AÇMA LOKMAN BÖREK
lokman börek
AÇMA BÖREK
MALZEMELER
4 su bardağı un
1 paket kuru maya
2 yumurta
1 çay bardağı yoğurt
4 yemek kaşığı zeytinyağı
Bir tutam tuz
Yeterince su
İÇ MALZEME
250 gram yağlı beyaz peynir
100 gram mozerella( rendelenmiş)
6 sap roka yaprağı(ince kıyılacak)
Birkaç sap maydanoz ve dereotu(ince kıyılacak)
4 sap taze soğan yeşil yaprakları(ince kıyılacak)
HAZIRLANMASI
Mayayı ılık suda eriterek unun ortasına dökelim ve un ile harmanlayalım.
Diğer malzemeleri de ilave ederek kulak memesinden biraz sert hamur yapalım ve üzerine bir örtü örterek yarım saat mayalanmaya bırakalım.
İç malzememiz için; malzemeleri derin bir kapta iyice karıştırarak hazırlayalım.
üzeri içinn 2 yumurta ve 200 gram rendelenmiş kaşarı harmanlayalım.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler ayırıp merdane ile tabak genişliğinde açıp iç malzemesinden her tarafına yayalım ve sıkı bir rulo yaparak kapatalım ve içe doğru sararak hafifçe bastıralım ve fırın tepsisine koyalım. Üzerine yumurtalı kaşar dökerek 200 derece fırında 20 dakika pişirelim.
Afiyet olsun