Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Mayıs '19

 
Kategori
TV Programları
 

Acun Çıldırttı!

Geçtiğimiz günlerde Acun Ilıcalı’nın sunumuyla TV8 ekranlarında Fenerbahçe için #WİNWİN isimli bir yardım gecesi düzenlendi ve bir çok ünlü de bu geceye destek verdi. 2 gün süren bu yardımlaşma gecesinden sonuncusuna katılma şansım oldu. Fenerbahçe için tarihi bir geceydi. 2 günde ortalama 950 bin SMS ve 100 binden fazla forma satıldı. Gecede destek verenlerin çoğunluğu iş insanları ve gerçek Fenerbahçelilerdi. Bazı sağduyulu diğer takım taraftarları da vardı tabi ki. Fenerbahçe’de tıpkı diğer takımlar gibi kötü yönetimlerin faturasını karşılamak zorundaydı. Devreye sevenleri girdi ve bir nebze olsun destek sağlanmaya çalışıldı. Fakat buraya kadar problem yokken asıl problem bu devasa yardım kampanyasından rahatsız olanlar tarafından yaratılmaya çalışıyor.

Ben Fenerbahçe taraftarıyım. Benim takımım için yaptığım bağışa kimsenin karışmaya hakkı olamaz. Sosyal medya üzerinden ve birilerinin kalemşörlüğünü yapan trol hesaplar tarafından ortaya o kadar çok saçma konular atıldı ki aklım hayalim tutuldu. Fenerbahçe’ye bağış yapanların zeka testine girdirilmesi gerekmesinden tutun , Müslümanlara yardım etmeme ithamına kadar neler neler söylendi. İşin ironik kısmı ne biliyor musunuz? Bu yorumları yapanlar acaba o gün Allah için neler yaptı ? Mesela; Sıcakları bahane edip oruç tutmadı, başkasının indirimli akbilini basarken hiç haya etmedi, şehit haberleri için sosyal medya hesaplarından paylaşım yapma dışında kılını kıpırdatmadı, komşusu açken yine sosyal medya üzerinden evinde yaptığı yemekleri paylaşmaktan geri kalmadı, benim gibi o da Amerikan ürünleri kullanırken benim yapmadığım bir şeyi yaptı bu ürünler ile Amerika’yı lanetledi.

Burada siyasi bir durum söz konusu da olabilir zira aylardır Fenerbahçe Stadı’nda asılı duran “HER ŞEY GÜZEL OLACAK” pankartını bilip bilmeden hesap soranların gazına gelip trol hesaplar ile Fenerbahçe üzerine gelme durumu.. Çok trajikomik değil mi ?

İnsanların bağışlarını nerelere yaptığını söyleme gibi bir zorunluluğu bulunmuyor. Fakat bağış yapmayanlar yapan iş insanlarını yetimler, öksüzler ve şehitler için bir şey yapmadığını söylediler. Ama bu kadar bihaberler çünkü. Eğer o programı izleselerdi bağış yapanların çoğu o formaları şehit ailelerinin çocuklarına, Mehmetçik Vakfı’na ve Lösev’e çocuklara bağışladılar. Bu kadar da kara cahiller var ne yazık ki..

Bu arada yorum yazanların çoğu haliyle diğer takımların taraftarları. Fakat şunu unutuyorlar. Benzer durumları onlar da yaşadılar. Şimdi gelin diğer takımlar ne yapmış onlara bakalım.

Beşiktaş

2012 yılında “FEDA” adında kampanya yapıp 140 bin adet t-shirt satıp ortalama 4.9 milyon TL gelir elde etti. Branşlarda küçülmeye gitti. Bazı şubeler kapandı.

Galatasaray

2016 yılında maliyeti 0,80 krş olan bileklik üretip %90 kar ile 1.2 milyon satıp ortalama 12 milyon TL gelir elde etti. Yine bu takımda bazı branşlarda küçülmeye gitti.  

Keyif veren her şeye tonlarca para verirken akıllarına şehitler, gaziler vs. gelmezken ne hikmetse bu olayda herkes duyarlı kesildi. Cebindeki Amerikan üretimi telefona tonlarca para verenler takımı için bağış yapanları gerçek Müslüman olmamakla itham ettiler. İnşallah bir gün bu beyinlerde ki örümcek ağları temizlenecek.. Umudumu yitirmedim henüz.

 

 
Toplam blog
: 23
: 332
Kayıt tarihi
: 19.05.16
 
 

Hayata ve gündeme dair ne varsa bu blogda..  ..