Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Nisan '14

 
Kategori
Gezi - Tatil
 

Adalar Ülkesi Japonya: Kyoto’dan Hiroşima’ya…

Adalar Ülkesi Japonya: Kyoto’dan Hiroşima’ya…
 

Japonya


Üç binden fazla adadan oluşan bir ada ülkesi Japonya, Doğu Asya'nın derin tarih ve kültüre sahip, doğal güzellikleriyle merak uyandıran apayrı bir dünya. Büyük Okyanus'un hâkimiyetindeki Japonya ismi, kanji karakterlerde " güneş" ve "köken" anlamını taşıyor. Bu yüzdendir ki ülke; "Doğan Güneşin Ülkesi" unvanını almış.

Sakura Ağaçları

Japonya'yı fotoğraflardan tanımak istediğinizde karşınıza hayranlık uyandıran ağaçlar sanırım bu ülkeyi ziyaret etmek için tek geçerli neden bile olabilir. Japonya'nın güzelliğini ve dinamizmini simgeleyen Sakura kiraz ağaçları her bahar çiçeklerini döküp yerini yenilerine bırakırken kartpostallara taşınan bir manzara ortaya koyar. Ulusal bir bayram haline gelen Sakura kiraz ağaçlarının çiçeklenmesi hayata yeni başlangıç olarak kabul ediliyor. Festivallerle kutlanan " Sakura zensen" yani çiçeklerin açması mart sonundan nisan ayının sonuna kadar devam ediyor.

Peki, adalar ülkesinde başlıca seyahat rotalarınız nereleri olmalı?

Kyoto

Tabi ki ilk rota Kyoto; Japon kültürünü ve tarihini en iyi tanıyacağınız Kyoto şehri, geçmişte 300 yıl Japonya’nın başkenti olmuş.  Kyoto'da UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan 17 tapınak bulunuyor. Bunlardan bazıları; Byodo-in Tapınağı, Kinkaku--ji Tapınağı, Nijo-jo Kalesi. Kyoto'nun mimari olarak en önemli ilçelerinden biri olan Gion kesinlikle sokaklarında dolaşılmaya değer.19. yüzyılda inşa edilen Heian-jingu Tapınağı şehrin en güzel mimarilerinden biri.

Kyoto’ya en yakın havaalanı Osaka’da bulunuyor. THY ile İstanbul Atatürk Havaaalanı’ndan Osaka Kansai Havaalanı’na aktarmasız uçuşlar bulunuyor. Ayrıca Emirates, Korean Air, Thai Airways, Japan Airlines,  China Eastern, Qatar Airways gibi havayolları ile aktarmalı olarak Osaka’ya uçabilirsiniz tabi uçuş süreleri aktarma saatlerine göre değişebilir. Osaka Kansai Havaalanı'ndan Kyoto'ya en kolay ve rahat ulaşım trene binmek.

Hiroshima

Dünya tarihinde nükleer saldırıya uğrayan ilk şehir olan Hiroshima’da Fukuyama Kalesi, Hiroshima Barış Anıtı Parkı, Tomonoura tarihi kasabası, Peace Bell Anıtı, Hiroshima Kalesi, Miyajima UNESCO Mirası, Koriyakushi Tapınağı, Hiroshima Tarih Müzesi başlıca görülmesi gereken adresler. Hiroshima’nın ana caddesi Hondori’yi boydan boya yürümeli, atmosferi yaşamalısınız. Caddede yer alan dükkânlardan alışveriş yapabilir, hediyelik eşyalar alabilirsiniz. Tarihi 17. yüzyıla dayanan Shukkeien Parkı, Japonya'nın masalsı güzelliğinden bir kesit sunuyor. Geleneksel Japon peyzajı ile düzenlenen parkta koca bir gününüzü geçirebilirsiniz. Göletin etrafında yürüyüş yapabilir, bol bol fotoğraf çekebilirsiniz.

Japonya hakkında detaylı bilgi için tıklayın! 

 
Toplam blog
: 67
: 2743
Kayıt tarihi
: 15.04.13
 
 

Jabiroo ismi bir tür Güney Amerika leyleğinden esinlenerek bulunmuştur. Jabiroo özel seyahat haya..