Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Nisan '14

 
Kategori
Gezi - Tatil
 

Çocuklarla gidebileceğiniz keyifli Destinasyonlar - Münih

Çocuklarla gidebileceğiniz keyifli Destinasyonlar - Münih
 

Legoland


Tatil yaparken hem kendiniz hem de çocuklarınız güzel ve keyifli vakit geçirsin istiyorsanız, seyahat planınızı daha iyi programlamanız gerekiyor. Çocukların eğlenebileceği, onlarla birlikte katılabileceğiniz aktivitelerin olduğu, ulaşımın kolay olduğu seyahatler aileler için gerçek bir lütuf! Tabi ki çocuklarla geçirilen zamanlar tüm ebeveynler için kıymetli işte bu yüzden hem çocukların hem de anne babaların dilediği gibi vakit geçirebilecekleri destinasyonlar büyük önem taşıyor. Bu destinasyonlar arasında yer alan Münih’te çocuklarınızla birlikte yapabilecekleriniz:

Legoland

Münih ile Stutgart arasında eşit mesafede bulunan Günzburg kasabasına kurulan Legoland'e Münih'ten trenle 1,5 saatte ulaşabiliyorsunuz. Legoland Almanya lego temalı eğlence parklarının arasında ülkede bulunan tek açık hava parkı. 2002 yılında açılan park yalnızca çocuklar için değil kesinlikle yetişkinler için de bir oyuncak cenneti.

7 ayrı bölümden oluşan parkta her şey sistemli ilerliyor. İlk bölümde eşyalarınızı bırakabileceğiniz kilitli dolaplar, bilgi alabileceğiniz danışmanlar buluyor. Buradan geçtikten sonra gerçek üstü bir rüyalar âlemine dalıyorsunuz. Almanya'nın en önemli ve turistik yapılarının legolarla küçük maketler halinde sergilendiği Miniland, hızlı trenler, oyun parklarıyla Land Der Ritter, teknelerle dolaşırken suya düşen oyunlarıyla Land der Abenteuer bu parkın bölümlerinden birkaç tanesi. Korsan gemilere binerek su tüfekleriyle savaştığınız Land der Piraten, hız treni ve su jetiyle hareketi maksimuma çıkaran Lego –X-Treme size oldukça heyecanlı ve eğlenceli bir gün yaşatıyor.

Viktualienmarkt

Münih'in en ünlü pazarı Viktualienmarkt, yerel lezzetleri tatmak, ürünleri tanımak için harika bir mekân. 140'tan fazla tezgâhta birbirinden farklı taze ürünleri bulabileceğiniz market özellikle çocuklar için bir kültür turu gibi. Pazarın etrafındaki çeşmeleri görmeyi ihmal etmeyin!

English Garden

Münih'in en büyük parkı olan English Garden, yemyeşil bir ormanda sınırsız hareket edebilmenin güzelliğini yaşatıyor. Çocuklarınız ördekleri ve kazları heyecanla besledikten sonra ailecek güzel havanın tadını piknik yaparak çıkarabilirsiniz. Göl etrafında bisiklete binerek dolaşabilir veya gölü sandala binerek gezebilirsiniz. Şanslıysanız Eisbach nehrinde sörf yapan sörfçüleri izleyebilirsiniz.

Nymphenburg Palace

Münih şehir merkezinin biraz dışında yer alan muhteşem bahçesi, görkemli binası ve içinde yer alan porselen müzesiyle hem sizin hem de çocuklarının beğenisi kazanacak. Gösterişli avizeler ve renkli fresklerle süslü olan binanın eşsiz bahçesi hem peyzajı hem de heykelleriyle göz dolduruyor. Küçük havuzunda kuğuların ve ördeklerin dolaştığı bu masal dünyasından ayrılmak istemeyeceksiniz.

Marienplatz

Münih'te bir peri masalı özellikle çocuklar için gerçeğe dönüşüyor. Münih'in aktivite merkezi Marienplatz görkemli mimarisi, çok sayıda dükkânı ve restoranıyla şehrin içinde ayrı bir şehir yaratıyor. Şehrin simgesi Glockenspiel de burada yer alıyor.

Deutsches Museum

Bir seyahat hem eğlenceli hem de öğretici olabilir. Nasıl mı? Dünyanın en büyük bilim ve teknoloji müzesi olan Deutsches Museum'a gittiğinizde ne demek istediğimizi daha iyi anlayacaksınız. 2.000 'den fazla deney ve interaktif sergiler ile gün boyunca çocuklarınızı burada harika saatler bekliyor. Oyun ortamında bilim ve teknolojiye dair yeni bilgiler öğrenen çocuklar kadar siz de keyifli bir gün geçireceksiniz.

Münih hakkında detaylı bilgi için tıklayın! 

 
Toplam blog
: 67
: 2743
Kayıt tarihi
: 15.04.13
 
 

Jabiroo ismi bir tür Güney Amerika leyleğinden esinlenerek bulunmuştur. Jabiroo özel seyahat haya..