Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Temmuz '11

 
Kategori
İnançlar
 

Adanmışlık

"Ey kendi aleyhlerine haddi aşan kullarım. Allah'ın rahmetinden umut kesmeyin. Şüphesiz Allah, bütün günahları bağışlar. Çünkü O, bağışlayandır, esirgeyendir." Güzel Kur’an-ın Zümer Suresi Ayet 53

Yüreği güzel dostum; Haddi aşacak, sınırları ihlal edecek, ancak haddi aşarken ihlal etmemesi gereken çizgileri öğrenecek insan evladına rabbın seslenişini duyuyor musun? Haddi aşan çizgileri ihlal eden "Rahim" adayına bu şartlar da bile Allah der ki, "benim rahmetimden ümidinizi kesmeyin" Üstelik hiçbir şart koymaz. Bütün günahları affedeceğini peşin peşin taahhüt etmiştir zaten. Kişinin bunu kavraması sadece zaman meselesidir. Kavradığı zamana kadar geçen süre ise, onun bedel ödeyerek, çile çekerek, arayış içine girerek tevbe kapısından içeri girip arınmasıdır.

Yine yaratan bir başka güzel ayette ademoğlunun “zalim ve cahil” olduğunu söylemiştir. Haddi aştığı, ölçüyü tutturamadığı zamanlar onun zalim ve cahil zamanlarıdır. Gece karanlığında geçirdiği zaman dilimleridir. Güneşin ışıklarına kavuşma vaktine kadar o hep arayacak, hata yapacak, haddi aşacak ve en sonunda tevbe kapısını bulup arınacak ve bu sefer mükemmel olma yoluna girecektir. İşlenmiş ve işlenecek bütün günahlar zaten baştan affedilmiştir. Yaratılış mükemmel olanın, mükemmel olmayanları mükemmelleştirme projesidir. Hz. Muhammed gibi âlemlere rahmet insan modeli yetiştirme projesidir. Hz. Muhammed’in Muhammedlerinin evrene hâkim olma projesidir.

Ahirzaman dediğimiz zaman dilimlerinde yaşarken, kainatta var olan her şey, ortaya çıkmış ve çıkacak her teknolojik materyal ve özellikle bilgisayar, yazılı ve sözlü bütün veriler sevginin kapılarını sana göstermek içindir. Bugün en büyük ibadet ne diye sorsanız sevmek derim. Öğrendiğimiz ve öğreneceğimiz bütün öğretiler aslında bize sevgiyi talim ettiriyor. Sevmeyi öğrenmek bitmeyen bir öğreti, sevmek bitmeyen bir yaşam motivasyonudur.

Nerede yaşarsak yaşayalım, hangi bilinç düzeyinde olursak olalım şu dünyaya bırakacağımız en büyük eser sevgiye dair olacaktır.

BİZİ YAKMAK İÇİN BEKLEYEN BİR YARATICI DEĞİL, BİZE SEVMEYİ ÖĞRETEN BİR RAB’IN ÖĞRETTİĞİ ÖĞRETİLERLE İSTİSNASIZ HEPİMİZ HAZRETİ İNSAN OLMA YOLCULUĞUNDAYIZ.

LEVH-İ MAHFUZ
hakikati ahirzaman insanına gerçek şehadet mertebesini açıklamıştır. ADANMIŞLIK…
Bunun farkında olup, bu farkındalığını paylaşan yüreği güzel insanlara kainata kattıkları bu muhteşem değerler için teşekkür ediyorum.  

 

SadeceMİM/Mehmet TEKECİ 

 
Toplam blog
: 8
: 499
Kayıt tarihi
: 22.06.11
 
 

11.12.1965 yılında Batı Karadeniz'in güzel illerinden biri olan Kastamonu'nun Taşköprü ilçesinde doğ..