Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Ocak '13

     
    Kategori
    Teknoloji
     

    Adobe'dan Android Tabletler için uygulamalar

    Adobe, 20 Kasım tarihinde Los Angeles'ta düzenleyecekleri Adobe MAX konferansından önce, Android tabletler için optimize ettiği, popüler grafik tasarım ve fotoğraf işleme uygulamalarını duyurdu.

    Adobe, mobil platformlar için flash geliştirmeme kararından sonra tablet'ler için özelleştirilmiş bir grup ürün duyurdu. Adobe, 20 Kasım tarihinde Los Angeles'ta düzenleyecekleri Adobe MAX konferansından önce, Android tabletler için optimize ettiği, popüler grafik tasarım ve fotoğraf işleme uygulamalarını duyurdu. Android Tablet'te Adobe Photoshop'u 10$a indirip, kullanabilirsiniz. Adobe, Android Markette yayınladığı bu 6  uygulamayı 9.99 $'dan satacak. İşte Adobe'un Andoid Tabletler için optimizde edilmiş uygulamaları...

    Photoshop Touch

    Herkesin bildiği gibi Photoshop, dünyada en çok kullanılan grafik işleme yazılımıdır.Bu uygulama ile Photoshop'un resim işleme ve düzenleme ile ilgili temel özelliklerini kullanabilirsiniz.

    Proto

    Adobe proto ile web sitelerinizin veya uygulamalarınızın prototipini (wireframe) oluşturabilirsiniz. Wireframe, özellikle uygulamaların ve web sitelerin planlanması aşamasında olmazsa olmaz hale gelmeye başlamıştır. Müşteri ile saatler süren toplantılar (devasa projelerde aylar boyunca onlarcası olabilir) yapılır ve iyi bir wireframeleme ile sitenin neresinde ne olacağı, tam olarak nasıl çalışacağı konularında anlaşılır. Hem sitenin hedeflerine uygunluğuna hem kullanılabilirliğine hem de pazarlama yöntemlerine ilişkin kararların alındığı bu toplantılar sonucunda ürün yöneticisi, alınan kararları ve istekleri yorumlayıp/yoğurup/geliştirerek wireframe üzerinde sunabilmektedir.

    Kuler

    Kuler, Adobe'un renk şemaları geliştirebileceğiniz veya var olan renklerden yararlanabileceğiniz bir aracıdır. Binlerce renk kombinasyonundan hangisinin sizin projenize daha uygun olduğunu ve hangi renkler ile hangi renklerin daha uyumlu olduğunu Kuler ile ortaya çıkarabilirsiniz. Adobe'a göre Kuler özellikle tablet platformunda en başarılı renk esinlenme kaynağı.

    Collage

    Resimler üzerinde kolaj çalışmaları yapabileceğiniz güzel bir uygulama. Eğer uygulamanın nasıl kullanılacağı konuda tecrübe sahibi değilseniz telaşlanmayın, markette birkaç örnek ile uygulamanın kullanımı açıklanmış.

    Debut

    Debut, sunumlar hazırlayabileceğiniz ve yaptığınız sunumlar ile geri bildirimler toplayabileceğiniz bir uygulama. Yaptığınız sunum/tasarım ile ilgili arkadaşlarınızdan veya başka tasarımcılardan görüşler/geri bildirimler alabilirsiniz.

    Ideas

    Ideas, vektörel olarak tasarımlar hazırlayabileceğiniz, renk şemaları ile çalışabileceğiniz güzel bir uygulama. Uygulama vekörel olarak çalıştığı için yaptığınız çalışmayı istediğiniz kadar yakınlaştırabilir, katmanlar (layer) arasında geçiş yapabilirsiniz.

     
    Toplam blog
    : 1
    : 846
    Kayıt tarihi
    : 09.10.12
     
     

    Yazılım Uzmanı ..