Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Temmuz '08

 
Kategori
Siyaset
 

Afiş savaşları..

Afiş savaşları..
 

Türkiye'de gündemin nasıl şekillendiğini, ülkede neler olup bittiğini hiç gazete okuyup, televizyon izlemeseniz de anlayabileceğiz bir mecra var.

Sokaklar...

Çıkın sokağa, bakın sağa, sola, bakın insanlara, konuşulanlara kulak verin, olan bitenden anında haberiniz olsun. Siyasetin alakasız gibi görülse de toplumsal yaşama nasıl şekil verdiğini kendi gözlerinizle görün.

Haberler de orada, hayat da, herşey açık ve net olarak karşınızda..

***

İşte bu gözlemlerinize bir yenisi daha ekleyelim şimdi. Şehirde bir afiş enflasyonudur gidiyor. Kapatma davasından korktuğu iyice belli olan AKP, bir süredir ince bir imayla süslediği afişerini asıyor dört bir yana.

Önce şunu soralım: Yüzlerce afişin parası nereden geliyor?

Gemiciklerin parasının nerden geldiğini henüz öğrenemediğimiz için bu soru da havada kalacaktır elbette. Ama benim aklıma bir kaynak geliyor. Mesela ödediğiniz vergiler olabilir mi?

Çalış, çabala geceni gündüzüne kat, 3 kuruş maaşla bir de vergi yükünün altına gir, birileri de alsın o parayı posterlere, afişlere yatırsın. Canım memleketimden ne güzel bir manzara..

AKP'nin afişindeki cümle şu:

''Gölgelerin üzerimize geldiği zor zamanlarda
Güneşin doğuşuna binlerce kez şahit olduk''

Hani anlam şu, biz kafamıza göre gidiyorduk ama birileri bizi durdurmak istiyor. Ülke de zaten dingonun ağırıydı ya, her önüne gelen istediği gibi at koştursun. Ne kadar güzel değil mi?

Bu afişe CHP'den de karşılık gelmemesi beklenemezdi. Onlar da bir afiş yaptırmış hemen. Kısasa kısas.

Oradaki cümle de şu:

"Karabulutlar dağılınca her zaman güneş doğar."

Yani çekil önümüzden ben iktidar olayım düşüncesi olabilir mi? AKP'nin karanlık olduğunu biliyoruz buna şüphemiz yok ama şu anki haliyle güneşin CHP olup olmadığı konusunda şüphelerim yok değil.

***

Yapılan tam anlamıyla bir sidik yarışı. Siyasi hiçbir yanı yok. Ülke de yönetim erkleri bu kadar alçalmamalı. Bu hem sorunlara sorun ekler hem de halkı yanlış yönlendirir.

Her fırsatta hukuka saygılı olduğundan bahsedenlerde aynı saygıyı kendileri aleyhindeki kararlarda da bekliyoruz. Böyle gölgelerin gücü adına misali söylemlerle bir yere varılmaz.

Her tarafa yapıştırdığınız afişler hem maddi külfat yaratıyor hemde çevreyi kirletiyor. Daha dün akşam gördüm, bir grup sokak çocuğu duvarlardan yırta yırta yürüyor. Parçalar yerlerde..

Bu mudur çağdaş kent anlayışı? Bu mudur çevreye verilen önem?

Birilerinde bu kafa oldukla güneş hiçbir zaman doğmaz bizim ülkede..

 
Toplam blog
: 278
: 1369
Kayıt tarihi
: 16.01.07
 
 

Küçük bir kız çocuğu masumiyetidir yazmak, her satırı her cümleyi her kelimeyi tekrar tekrar gözden ..