Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Ağustos '11

 
Kategori
Tasarım
 

Afiş tasarımında gerekli aşamarı ve yaratım esnası

Afiş tasarımında gerekli aşamarı ve yaratım esnası
 

Kreatif Kurgunun gerekleri


Afiş Tasarımı konusu, her alanda karşımıza çıkan bir kavram olarak bilinmektedir. Bir çok sektörde tasarıma, dizayna ve görselliğe rastlayabiliriz. Çünkü gelişen ve değişen dünyanın bir gereği olarak, kurumsal yapılar da değişim göstermektedir. İnsanların ihtiyaçları da aynı oranda gelişim gösterir. Kısacası, önceleri basit ayrıntılarla tatmin olan insanlar, artık daha fazla görselliğe ve kaliteye bağlı kalabiliyor. Bu sebeple, sadece ürettiğiniz ürünün kalitesi değil tanıtımı da bir o kadar önemli hale geldi.


Ürününüzün ya da hizmetinizin tanıtılması, profesyonel bir şekilde olmalıdır. Aksi durumda beklediğiniz sonuçları alamayabilirsiniz.


Afiş Tasarımı ve reklam konuları, artık gelişerek kendi sektörlerini ya da bir başka deyişle kendi alanlarını oluşturmuş durumda. Bu işi belli bir ücret karşılığı sağlayan firmalarla çalışmanız, gelişmeniz açısından da önemli. Çünkü bu tür işler büyük deneyim istemekte ve ancak uzman ellerle doğru sonuçlara ulaşılabilmektedir.


Afiş Tasarım öncesi: hedef kitle, ürün ve hizmet hakkında ayrıntılı bilgi alarak özel fikirler ile ürün ve hizmetinize Afiş Tasarımı alternatifleri sunuyor.



Tasarlanacak afişin uygulama aşaması için ebatları da önemli bir ayrıntı. Çoklu baskılar için afiş ebatları 45x64 cm, 50x70 cm, ve 70x100 cm olmakla birlikte araç ve dış mekan uygulamalar ise özel ölçülerdir. Mekana özel farklılık gösterir. Tasarım öncesi uygulacak mekanı görmek, afişin algısına özel fikri bulmakta önemli bir ayrıntıdır. bazen çok anlamsız yerlere afiş ugyulamalarının gereksiz olduğunu görürüz. firmaya ve markaya pek fayda sağlanmaz. aman canım yeni giren elemanın iş güzarlığıdır.


Konusunda uzman grafik tasarımcıların ile afiş öncesi fikir fırtınası gerekir. gereksiz alternatiflerden kaçınarak direk konunun özüne odaklı sonuçlar çıkarmalı, buda haliyle senior denilen saçları hafif kırarmaya başlamış grafik tasarımcılar ile mümkün.  

 
Toplam blog
: 4
: 566
Kayıt tarihi
: 10.08.11
 
 

Grafik Tasarımcı, metin yazarı, düşünür yazar çizerim...