Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Temmuz '09

 
Kategori
Güncel
 

Ağaç hareketiyle Türkiye'de neler yapılacak?

Ağaç hareketiyle Türkiye'de neler yapılacak?
 

Herkes ülkenin geleceği için hayaller kurabilir, kafasında planlar yapabilir. Türkiye için düşünmek kimsenin tekelinde değildir. Herkes en iyi ve en doğrunun kendisi olduğunu da iddia edebilir. Ülkeye yeni bir düzenin gerekli olduğunu artık herkes söylüyor. Biz otuz yıldır her şeyi yakından izleyerek ne yapmak gerektiğini az çok kafamızda oluşturduk. Bunlardan bir kısmını da kesinleşmiş olmamakla birlikte siz halkımızla paylaştık ve buna devam ediyoruz.

Partilere ve partileşmeye çalışan gruplara dikkat ediniz lütfen. Kırk elli yıl önce partileri ve ayrıldıkları parti ve ideolojiler için yazılan ülke kurtuluş planı programı aynen çekmecelerinde duruyor. Benzerleri bu ülkede yıllarca uygulanan bu plan programlar ülkeyi nereye getirdi görüyorsunuz.

Ülke için hiçbir yeni düşünce taşımayan bu klasik Türkiye kurtuluş senaryoları şimdilerde bazı ilavelerle halka sanki yeni bir şeymiş gibi tekrar sunuluyor.

Belediye başkanı ya da partili olarak eski şöhretinden yararlanıp bir yere gidiyorsun. Beceriksiz partilerden bıkmış arayış içinde olan insanlar seni umut olarak görüp etrafına toplanıyorlar. Onlara “Şunu yapacağız, bunu yapacağız” diye hayali, ne olduğu belirsiz vaatler ve yiğitlik nutukları atıyorsun. Halk seni seçse senin de olacağın en fazla bir Tayyib. Niye böyle diyorum. Çünkü Türkiye için düşüncen yok. Meydan kabadayısısın. Böyle olmadığına inanayım yazılarımı yırtar, sana katılırım.

Üniversite camiasında sevilen birisi olabilirsiniz. İnsanlar sizi idol olarak görebilirler. Gerçekten benim için de şu anda Türkiye için bir adam seç deseler genel düşüncenize ters olmama rağmen sizi seçerdim. Ama gördüm ki siz de aynı kitabı okuyorsunuz. Hem belediyeci beyefendi hem de sizin yolunuz açık olsun. Denize düşen yılana sarılır hesabı halk size itibar edecektir. Kısa sürede etrafınıza milyonlarca kişiyi toplayacak ve başarılı olacaksınız. Partiniz tek başına iktidara gelebilir ve siz başbakan hatta Cumhurbaşkanı bile olabilirsiniz. Ama eğer 20 yıl sonra yaşarsak yüzleşiriz. Türkiye’nin bugünkü durumu o gün de hiçbir değişiklik göstermeyecek hatta belki daha kötü olacaktır. Çünkü ülkeler meydan palavralarıyla değil fikirle kalkınır. Tek başına iktidara gelen bir parti başarılı olduğunu sanıyor. Bu ne büyük bir gaflettir. Senin başarından bana ne ya! Ülkeye ne verdin? Ona bakarım ben. Sen tek başına iktidar olurken kentin arka sokaklarında gariban Mehmetler de tek başına ölüyorlar.

Belediyeci ve üniversiteli yeni Demireller, Özallar, Tayyibler yaratmak için yola çıkadursun biz halkın yaşamını nasıl değiştireceğimizi anlatmaya başlayalım.


Çalışma durumundaki 40 milyondan fazla insanımız 500’e yakın iş ve meslekte uzman, plantör, uzman çalışan, uzman olmayan seçkin eleman ve çalışanlar olarak ülkenin dört bir yanında işlerinin başındalar.

Çalışma 09.00–15.00 arası 6 saat. Sonra yaşam. Hafta sonları ve diğer tatil günleri de sizin.

100 tane yönetim birimi üyesi, halk ve meslek uzmanları ülkenin tek ve komple kanununu madde madde çıkarıyor ve ilgili birimler de bu kanunları alıp uyguluyorlar.Yeniçağda ülkemizin yönetim şekli Cumhuriyet, ülke sistemimiz ise Halk Demokrasisi olmakta.

Ülkede resmi onay olmadan birlikte yaşama kanunen yasak. Daha doğrusu buna gerek yok. Evlilik Birimine isteğinizi bildiriyorsunuz. Tercihinize göre bugünkü klasik evlilik şeklinde ya da SSES(Sınırlı Süreli Evlilik sistemi”ne göre beraberliğinizi resmileştiriyorsunuz.

Evlilikte eş seçme özgürlüğünü genişletmek için internet, medya bir yana Evlilik birimi tüm ülkede evlenmek isteyenler için herkese açık olağanüstü güzel yarışma ve etkinlikler yapıyor.

Ayrıca kişiler elbiselerine taktıkları uygun aksesuarlarla evli, bekar, dul, tanışmak isteyen, istemeyen durumlarını belli ediyorlar. Bu uygulama, ülkede taciz, tecavüz, birlikte yaşama, her ne şekilde olursa olsun para karşılığı birliktelik, zina ve aile içi ensest olaylar kanunen yasak olduğu ve failleri açığa çıkarılıp şiddetle cezalandırılacağı için sistem gereği zorunludur.

Yeniçağda beraberlikler toplumun onaylayacağı bir şekilde ve tarafların isteğine bağlı olmak zorundadır. Sevgi, aşk ve hayatı paylaşma dışında başka bir amaçla yapılan bu anlamdaki insan ilişkileri yeniçağda yasaktır. Ancak kişilerin birbirleriyle arkadaşlıklarında yer, zaman, yaş ve cinsiyet olarak hiçbir sınırlama yoktur. Elbette sağlıklı toplum düzeni için Kanun ve yaka aksesuarı uygulaması dikkate alınmak zorundadır. Siz istemediğiniz takdirde hayatınızın sonuna kadar kimse size yan gözle bile bakamaz. İsterseniz isteyen herkesle arkadaşlık yaşayabilirsiniz. Bu konudaki toplumun bakış açıları devre dışı bırakılacaktır.

Ağaç Hareketi düzeni bu anlamda bireyseldir. Tek tek kişileri ele alır. Yani senin hakların söz konusu olduğunda karşında sadece kanun ve devlet vardır. Sanki ülkede hiç kimse yaşamıyordur. Kimse sana yaşamınla ilgili hiçbir konuda müdahale edemez. Bu “Kişilerin yaşam haklarına müdahale”sayılıp suç olarak kabul edilir. Akraba tanıdık hatta anne baban da aynı kurala tabidir. Yani alabildiğine özgürsün. Kanunlardaki sınırlamalar senin mutluluğun için olup 21 yaşın üzerindeysen zaten sen onaylıyorsun.

Yeniçağda ayrı yaşama diye bir şey yok. Ayrı yaşıyorsan ayrılacaksın.

Evlilikte mutluluk şart. Süre size kalmış. İster standart iki yıl, ister ömür boyu, isterseniz belirleyeceğiniz herhangi bir süre evli kalabiliyorsunuz. Çocukların varlığı veya başka bir nedenle evliliği sürdürme mecburiyeti yok. Çocuklarınız devletin korumasında. Siz de öyle.

Ailenizden size düşen mirası 21 yaşından itibaren kullanmaya hak kazanıyorsunuz. Bunun için de sizin bir şey yapmanız gerekmiyor. Ailenin en büyük çocuğu 21 yaşına değdiğinde Miras birimi otomatik olarak paylaşımı yapıyor.

Evlenme kaydı doğum birimi bilgisayarına düşünce hem erkek hem de kadın Doğum Birimi hizmet gurubunca gözetim altına alınıyor. Aile planlaması, doğum zamanı, kısırlık sorunları, hamilelik şartları, sağlıklı doğum konuları anne babanın isteği ve başvurusuna bakmaksızın devletin emredici birimi vasıtasıyla en modern teknoloji, araç gereç ve yetişmiş elemanla kontrol altına alınıyor.

İki yaşına gelen çocuğunuzu çocuk yetiştirme birimi 6 yaşına kadar sizinle birlikte büyütüyor. Şu anki anaokulu ve okul öncesi eğitim biraz buna benziyor.

Altı yaşında çocuklarınız eğitim birimince 10 yıllık temel eğitime alınıyor.16 yaşında bu süreci tamamlayan çocuğunuz yeteneğine göre mesleğini seçiyor ve ya bu meslekle ilgili olarak üniversite sınavını kazanırsa mesleklere göre değişken süreli üniversite eğitimini tamamlayıp uzman oluyor. Ya da yine seçtiği meslekte 5 yıl süreli mesleki eğitime alınıp kendisine meslek belgesi veriliyor.

Bugün 18 olan reşit olma yaşı 21’e alınıyor.21 yaşından önce evlenme yasak.

Askerlik profesyonel hale getiriliyor. Temel eğitimi bitirip askerlik mesleğini seçenler 5 yıl eğitimden sonra Profesyonel orduya katılıyorlar.36 yaşına kadar görev yapıyorlar. Tek güvenlik sistemi var. İç ve dış güvenliği birlikte sağlıyor. Yani asker, polis, jandarma falan yok.

Yeni düzenin kurulmasıyla bir genel bildiri yayınlayarak belirlenmiş uygun bir süre içinde

****Ülkedeki 20 milyon ruhsatlı, ruhsatsız silahların sahiplerince devlete teslim edilmesi, bu durumda herhangi bir cezaya muhatap olmayacakları,

****Tüm terör örgütü mensupları ile diğer yakalanamamış hatta bilinmeyen suçluların kendiliklerinden teslim olmaları halinde belirlenen cezanın yarısını yatacakları kendilerine bildirilecektir.

Teslim edilmeyen silahlar için bütün ülkede arama başlatılacak silahlar toplanacak ve sorumlular tespit edilip adalete teslim edileceklerdir.

Yine keza teslim olmayan suçlular için ülke içinde ve dışında topyekûn bir mücadele başlatılacaktır.

Türkiye’deki 36 bin yerleşim merkezi 10 adet mega kent haline getiriliyor.

Bu kentler çoklu hızlı tren sistemleriyle birbirlerine bağlanacaklar.

Kentler her birinde 10 bin kişinin yaşadığı bloklardan kurulu yaşam sitelerinden oluşacak. Bu siteler aynı zamanda bağımsız yönetim birimidir.

Avcılık tüm ülkede yasak ediliyor. Ülkede yaşayan tüm hayvanlar koruma altına alınıp eğitimli insanlardan oluşan hayvan biriminin kontrolünde her eve bir tane hayvan, bakılmak üzere verilecek.

Yabancılar için pasaport vize kalkıyor. Dünyanın her yerinden isteyen herkes rahatlıkla ülkemize girip çıkabilecek. Ülke sağlık ve güvenlik sistemi herkesi sürekli kontrol altında tuttuğu için daha önce öngördüğümüz kapılara ve burada kontrole de gerek yok. Keza ülkeden dışarı çıkmak isteyenler için hiçbir kısıtlama yok.

Kişiler neye sahiplerse malı mülkü parası tespit edilip varlık belgesine yazılıyor. Bilgiler devlet kaydına alınıyor. Yani kişinin ekonomik durumu buradan belli oluyor. Kişinin varlık belgesinde yazmayan malı ona ait değildir. Devlet el koyar. Kişilerin mal mülkünün değerini kendileri değil alım satım birimi belirler. Varlık belgenizde yazılı malınıza, mülkünüze, paranıza vs bu tarihten sonra asla hiç kimse dava açamıyor.

Kişilerin bu şekilde tespit edilen varlı kazançları (varlığı ve o yıl içindeki kazancı ) kişinin toplam varlığıdır. Bu varlık tutarı hayatın her yerinde kullanılır.

**** Bilindiği gibi yeniçağda elbette zengin fakir herkes çalışacaktır. Ancak kimileri için bu mecburiyettir. İşte varlık durumu standart geçim tutarının hem mevcut varlık hem de yıllık kazanç olarak ayrı ayrı altında ise kişi çalışmaya mecburdur. Varlığı bu tutarların üzerindeyse kişi yine çalışır ama mecbur olarak değil, isteyerek.

****Devlet, Koruma Birimi’ne alacağı vatandaşları kendi belirler. İşte bunu yaparken en azdan başlayarak kişilerin gelir durumuna bakar. Koruma Birimi hasta, özürlü, yaşlı, dul kaza geçirmiş bu nedenle yaşamını sürdürmekte zorlanan insanların devletin destek ve yönlendirmesiyle hayata tutunmalarını sağlayacak bir birimdir. Asla bir yardım kuruluşu değildir. Çünkü yeniçağda insanların kendi güçleriyle ayakta durmaları önemlidir. Bu nedenle yardım diye bir kavram yoktur.

****Adına herhangi bir şekilde mal mülk para kayıtlı olan ve herhangi bir şekilde az ya da çok gelir elde eden herkes yeniçağda vergiye tabidir. Ödenecek verginin tespitinde kişinin toplam varlığına tüm ülkede %1 standart oranı uygulanır. Belirlenen vergi tutarı takip eden yılın 12 ayına bölünür. Aylık vergi faturalarla beraber tek kalemde kişi çalışıyorsa ücretinden kesilir. Değilse takip eden ayın onuncu günü akşamına kadar bankaların vergi hesabına ödenir. Ne vergi dairesi, ne fatura yatırma hiç biri yok. Kişi duymaz bile.

****Direk olarak tüm toplumu ilgilendiren hizmetler “Sosyal paylaşımcı yöntem”e göre devlet tarafından oluşturulan birimler vasıtasıyla yapılır. Hizmet bedelleri “Sosyal paylaşımcı yöntem”e göre kişinin işte yukarıda anlatılan varlığına o hizmet için belirlenen genel oran uygulanarak ödenir.

Tarım Devrimi’yle her biri 1000 dönüm genişliğinde 300 bin Tabir’den oluşan 300 bin km2 genişliğinde modern tarım alanı kurulacaktır.

Yine Orman Devrimiyle Türkiye’nin yarısı Afrika ormanları gibi içerisine girilemeyecek sıklıkta gür ve yemyeşil ormanlar haline getirilecek. Ayrıca ithalat yoluyla ormanlarımız on binlerce yaban hayvanı ile doldurulacak. Tıpkı Afrika’daki gibi dev milli parklar oluşturulacak. Ayrıca yine ormanlarımızın bazı kısımları binlerce çeşit ağaç ve bitki ile donatılarak Anadolu toprakları sanki botanik bahçesi haline getirilecek.

Ülke insanları yaklaşık beş yıl gelirlerinin %10’unu vererek iç ve dış borçların tamamını ödeyecekler. Her işimize karışan IMF’i ülkemizden kovacağız ve borçlara her yıl verdiğimiz 50 milyar dolar hazinemize kalacak.

Başta Sünni İslam olmak üzere, Alevilik, Şiilik ve diğer bilinen her türlü farklı inanç özüne uygun olarak, resmi devlet inancı kabul edilip, her biri ayrı ayrı tüm yönleriyle yeni baştan düzenlenecek. İnanç birimi oluşturularak tüm bilinen ve uygulanan dinler, mezhepler ve tarikatlar birimin kontrolüne girecek. Kişilerin inandıkları şekilde her türlü talepleri yerine getirilecek. Herhangi bir şeye inanmadığını söyleyen kişilerin de varsa talepleri dikkate alınacak. Bir inancın başka bir inanç üzerinde baskı yapmasına asla izin verilmeyecek. İnançlara her türlü aşağılama, küfür ve hakaret anında cezalandırılacak.

Kişiler aşağılama, küfür ve hakaret içermediği takdirde düşüncelerini her yerde her zaman hiç kimseden ve hiçbir yerden izin almadan sınırsızca açıklayabilecekler.

Yeniçağda Türkiye dış politikası yeniden yapılandırılacak. Dışişleri ana biriminin alt başlığı birimler ülkemizin tüm dünya ile her an her dakika neredeyse onlain bağlantısını sağlayacaktırlar. Amerika’yla stratejik ortaklık sona erdirilecek ve Türkiye NATO’dan çıkacaktır. Ayrıca terörü ve savaşı destekleyen ülkelerle de hiçbir şekilde ilişki kurulmayacaktır.

Mega kentlerde yaşam 10 bin kişilik dev bloklardan oluşan sitelerde sürecek. Her bir site bugünkü vilayet ve kaza anlamında bir yönetim birimi. Hizmet ve yaşam birimleri bu yapılanmaya göre oluşturulacak. Mega kentlerde şehir içinde araç olmayacak.

Sağlıkta tüm sağlık kişi ve birimlerin sisteme dahil olma mecburiyeti, gezer hastane ve ülke genel koruma yenilikleri var. Kesintisiz yaşam devrimiyle tüm insanlarımız son nefeslerine kadar hayatın içinde, kimseye avuç açmadan kendi kendilerini idare eder durumda ve güven içinde olacaklar.

Türkiye için düşündüğümüz Ağaç Hareketi düzeninin bugüne kadar yazabildiğimiz bir kısmı hakkında insanlarımızı bilgilendirmek için kısa bir özet yaptık. Ülkemiz insanları burada yapılmak istenen şeyleri onaylıyorlarsa mail adresimden benimle bağlantı kurabilirler. Yanlışlarımız, eksiklerimiz olabilir. Eleştiride bulunabilir, ekleme yapabilirler. Böylesine güç bir görevde milletimizi yanımızda görmek isteriz.

Mail adresim:paralak13@windowslive.com

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..