Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Ekim '09

 
Kategori
Güncel
 

Ahir zaman geldi zahir

Bu, bir dönemi tabir etmek için kullanılan bir tamlamadır. Ahir zaman’da insanlığın değerleri altüst olacak, tersler doğru görünecek, doğrular ters algılanacaktır. Bugün birçok inanan, dünyanın sonunu getirecek olan kıyametten önce, Ahir zaman’ın yaşanacağına inanır. Hatta bugün bile insanlık tarihi açısından, yaşanılan son dönemin Ahir zaman olduğunu düşünen azımsanamayacak kadar insan vardır.

Şimdi tefecilik moda değil mi? Ya şahıslar tarafından yapılan; elden tefecilik, ya da bankaların yaptığı “legal” tefecilik. Üstelik tefeciler toplum içinde pek de saygın kimseler! Şimdi dostu bile satmak, güya gerekçesi hemen bulunabilecek, “kabullenilebilecek” bir durum değil mi? Sırtınızı dayamadan bir insana, kırk kere düşünür olmadınız mı siz de? O yüzden mi acaba geçmişten günümüze bakan düşünürler, alimler, insanın gidişatını görünce ”Ahir zamanda en zor bulunacak şey helal para ve güvenilecek bir kardeştir” demişlerdir?

Şimdi erdem ayaklar altında. Hırsızlık, riyakarlık, yalan yüceltiliyor. Meslek sahibi olarak, okuyarak, alınteriyle hayatını idame ettirmek moda deyişle “Out”. Her tür üçkağıtla, hileyle, hırsızlıkla, yalanla, rüşvetle işini yürütmek, kendine kolay ve kısa yoldan sağlam bir ekonomik birikim oluşturmak, paranın sıcak ve şefkatli kollarına atlamak, yani köşeyi dönmek; yine günün moda deyimiyle “İn“. Üstelik artık utanmadan, ortada, herkesin gözleri önünde yapılıyor her tür pis iş.

Şimdi her şey ters. Şimdi her değer altüst. “Barış” konuşulan bir ülkede 12-13 yaşlarında kız çocukları “savaş”ta kullanılan havan mermileriyle parçalanıyor. Anneler etekliklerinde topluyor çocuklarının etlerini.

İnsan durup düşünüyor sonra kendi kendine; “Bu hayatın anlamı ne?”, ”Dünyayı kim, kimler yönetiyor?”, “Hayatlarımızla, kaderlerimizle kimler oynuyor?”, “Neden hayat bu kadar çok acı dolu?”… Hepsinin sonunda, perdenin arkasında saklı duran hırsları ve iktidar mücadelelerini görünce; bazı şeyler anlamını yitiriyor. İnsan sadece ölüp gidenlere üzülüyor…

D. Dara KILINÇ

 
Toplam blog
: 160
: 2717
Kayıt tarihi
: 16.04.09
 
 

Öykü Şiir Deneme ..