Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Ekim '09

 
Kategori
Deneme
 

Kadınlar asla yaşlanmaz

Evet, kadınlar asla yaşlanmaz. Sadece erkekler öyle düşünür ve hayatlarının en büyük yanılgısı olur bu. Oysa bütün kadınlar bilir fiziksel görünümleri değişse de asla yaşlanmadıklarını.

Üstelik burada bahsi geçen kadının; okumuş, okumamış, şehirli, köylü, evli, bekar vs. olması gibi bir takım yaşamsal sınıflamalar ve ayrıştırmaların da bir önemi yoktur. Onlar, içlerinde, Tanrı’nın kendi özünden armağan ettiği, bir insana can verme yetisini taşıdıklarından mıdır, bin yılların, on bin yılların genetik bilinçaltlarına kattığı “Başına ne gelirse gelsin ailen için yaşamalısın, çocuğun için yaşamalısın!” gibi içgüdülerin etkisinden midir bilinmez ama, kadınlar hayata erkeklerden daha bağlıdırlar da. Aslında psikolojileri de daha dayanıklıdır. Hiç dikkat ettiniz mi; yaşlı erkekler, yaşlı kadınlardan daha mağdur, daha çok bakıma muhtaç dururlar hep… Erkelerin yaşlılığı da daha çarpıcı ve dramatik olur.

Kadınlar asla yaşlanmaz. Her kadın, her yaşta iltifat almaktan hoşlanır. Her kadın, her yaşta güzel görünmek ister, en azından öyle olduğunu duymaktan hoşlanır. Her yaştan, her kadın, her an gözünüze 18’ inde genç bir kız gibi görünebilir; bir bakışıyla, bir işvesiyle, 70’inde saçına yaptırdığı kıpkızıl boyasıyla, kısacası “içinde var olan yaşama dair ışıltılarıyla…”

Kadınlar her zaman daha renklidir, daha esnektir. Yani, “kadınlar her zaman yaşama erkeklerden daha yakındır”. O yüzden baylar; sakın ola yanılmayın ve unutmayın;

“Bir kadın asla yaşlanmaz, değişen sadece, her dem genç olan ruhunun taşıdığı bedenidir”.

D. Dara KILINÇ

 
Toplam blog
: 160
: 2717
Kayıt tarihi
: 16.04.09
 
 

Öykü Şiir Deneme ..