Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Ekim '09

 
Kategori
Deneme
 

Hayat nerde?

Çocukluk zamanları ne güzeldir ve ne de çabuk gelip geçer.

Hayatımızda hep aramaz mıyız geçmişi, bir özlem büyümez mi içimizde? Zaman geçtikçe döner durur geçmişe bir göz atarız, özleriz, anmakla kalmaz tekrar yaşamak isteriz. Çok duyduk " Nerde o eski günler? " diyenleri. Oysaki o zaman geçti ama yaşanması gereken o güzel hayat devam ediyor. Neler değişiyor hayatımızda bir bakalım:

Hayat bizi çocukken sokaklarda oynamalara, okula ve belki de çalışmalara götürüyor. Sonrasında gençlik heyecanları, karmakarışık duygular ve yavaş yavaş zorluklar bize merhaba diyor. Yetişkinlikte en büyük dert ev geçindirmek, mutlu bir aile tablosu oluşturmak oluyor. Yaşlanırken de işte tam da o zaman artık dönüp durup "Nerde o eski günler! " demenin zamanı geliyor. Kimisi geçmişe dönüp bakmaya bile korkuyor üzülmemek için.

Hayatımızda geçmişi özlemek, yaşamaya değer bir hayatımız olduğunu gösterir ve bence bu gurur duyacağımız güzel bir şey. Yalnız bazen de yapamadıklarımız aklımıza gelir ya, işte o zaman kendi hayatımızın bir parçası eksik kalmıştır. Düşünün kendi hayatımızı eksik yaşamak gibi bir durum bu. Hal böyle olunca yaşamımızın o değerli kısmına özlem de duymayız; çünkü bize ait olan hayatımızı tam yaşayamamışız ki!

Şuan içinizden geleni yapın deseler ilk işiniz ne yapmak olurdu? Eminim ne olursa olsun gelecekte gülümseyerek hatırlayacağınız bir şey olur bu, düşünürken mutlu olduğunuz bir şey. Aslında her dakika sorun bu soruyu kendinize " Şuan içimden ne yapmak geliyor? " diye. Mümkün ve uygunsa da yapın lütfen. Hayat bizim hayatımız, onu biz yaşıyoruz ve o bizde son bulacak. Kimse sizin yerinize nefes alıyor mu hiç?

Her hayat talıdır, mutluluk ve bize verilen güzel bir armağandır. Hayat bizim hayatımız ve biz yaşayalım onu mutlulukla..

 
Toplam blog
: 22
: 455
Kayıt tarihi
: 06.10.09
 
 

26/05/1989 Adıyaman doğumluyum. İlk ve ortaöğrenimimi Adıyamanda tamamladım. Gaziosmanpaşa Üniver..