Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Aralık '17

 
Kategori
Sinema
 

Aile Arasında Rekora mı Koşuyor?

Aile Arasında Rekora mı Koşuyor?
 

Beyaz perde ile az çok alakadar olanlarımızın bildiği üzere komedi filmlerimizin gişede ezici bir üstünlüğü mevcut. 

Bilhassa Şahan Gökbakar imzalı Recep İvedik serisi ulaşılması güç bir rekoru elinde bulunduruyor. Hal böyle olunca yapımcılar da özellikle komedi filmlerine yatırım yapıyorlar. 

Gel gelelim, komedi filmlerine olan ilgimizin birbirinden başarılı filmlerin ortaya çıkmasına ön ayak olmasını beklerken; komedi adı altında hikayeden ve oyunculuktan yoksun, küfürlü komedi değil komedili küfür ayarında ve oldukça vasat işler birbirini izledi durdu.

Ancak bu karamsar havayı bozmaya çalışan sanatçılarımız da yok değil. 

Bunun son örneği de Avrupa Yakası ile bir ülkeyi 6 sezon, hem de her hafta, hem de yaklaşık 1,5 saat güldürmeyi başaran Gülse Birsel'in kaleme aldığı "Aile Arasında"...

Sıcak ve samimi bir dil taşıyan Aile Arasında filmi, insanımızın gönlünü kazanmış olacak ki vizyona girdiği ilk iki haftada 2,5 milyon izleyici barajını geçmiş durumda. 

Filmde, hayatın içinde olduğu kadar yer alan küfür, adından söz etmeye bile değmez halde. Bu konuda bir parantez açarak gözün içine soka soka yapılan küfürden zerre zevk almadığımı belirtmeliyim, ancak hayatın olağan akışında olduğu kadar filmde de yer alması gayet normal. Sokakta hiçbirimiz birbirimiz için "zat-ı âlileri" değiliz zira. 

Filmle ilgili değinmek istediğim bir başka husus ise gerçekten adına yakışır şekilde "aile" kavramının sıcaklığı ile -özellikle birkaç belirgin sahnede- içimizi ısıtması.

Tipleme olarak Gülse Birsel'in hayat verdiği Mihriban karakterinin itici/sevimliliği bana ayrı bir zevk verse de asıl aslan payı Engin Günaydın ve Demet Evgar'a ait tabii ki. 

Kendisi ayrı, gözleri apayrı bir oyuncu olun Demet Evgar'ı ve Bir Demet Tiyatro'daki "Zabıta İrfan"dan bugüne değin yaptığı her işte rolünün hakkını veren Engin Günaydın'ı izlerken keyif almamak imkansıza yakın.

Bununla birlikte yine bir parantez açarak Kayıp Şehir dizisinden tanıdığımız ve sevdiğimiz Ayta Sözeri'nin gerek sesi gerek hikaye içindeki katkısıyla ayrı bir renk ve tat verdiğini söylemeden geçemeyeceğim.

Recep İvedik ekolü komedi işlerinin karşısında; Aile Arasında, Düğün Dernek, Deliha, Kocan Kadar Konuş gibi sıcak hikayeli ve küfürlü güldürüye yaslanma kolaylığı taşımayan komedi işlerinin gişe başarısı komediye olan inancımızı yitirmememizi sağlıyor.

Devamını, hatta daha daha başarılılarını ümit içinde beklemekteyiz. 

 

 
Toplam blog
: 10
: 739
Kayıt tarihi
: 30.09.17
 
 

Edebiyatsever, sanatsever, mizahı da sever, hatta bazen politika bile sever bir mühendis. ..