Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Eylül '11

 
Kategori
Güncel
 

Ak aklaşmadan kararırsa

Ak aklaşmadan kararırsa
 

Siyasetin son günlerinde nden bu kadar iticilik, saldırganlık ve vahşileşme var? Hani tek başına %50 çoğunluğun oyunu alan ve daiğer %50'nin niye oy vermediğini araştıracak bir başbakan, partisi ve hükümeti olacaktı. 

Öncelikle umut vadeden açılımlarla "Tamam travma geçirdiğimiz tüm problemleri konuşarak çözme zemini buluyoruz" dedirtecek içi boş çabalar ve açıklamalar yapıldı. Alevi açılımı, Romen vatandaş açılımı ve Kürt açılımı. Hepsinin geldiği noktaya bir bakınız; Romenler yaşadıkları yerlerde diğer vatandaşlarca tehlikeli sayılarak göç etmeye zorlanıyorlar. Denilebilir ki ne var bunda " onlar zaten hep göçmeye alışıklar". Aleviler için de bir umut yaklaşımı derken, Aleviler hükümetin samimi olmadığı ve salt oy peşinde avcılık rolünden başka iş yapmadığı kanısını taşıyıp çok hevesli olmayınca, hükümet açılımı açtığı gibi mi kapattı? 

Bakın!... CHP Genel Başkanı K. KILIÇDAROĞLU'nun, Suriye politikalarımız nedeniyle yaptığı eleştiriye yanıt olarak ne diyor AKP Genel başkan yardımcısı Hüseyin ÇELİK : Mezhep kaygılarıyla mı söylüyorsun. Yani demek istediği "Suriye yönetimi Alevi azınlığı onun için mi baskıcılığına he diyorsunuz? Sizi gidi Aleviler sizi. Neyin itirafı bu? Siyasal çıkışları hep din üzerinden seke seke sakarak götüren AKP'nin nasıl bir oyun oynadığının, Dünya düzenine ABD'nin penceresinden ve gölgesinden koşturduğunun itirafı değil mi? 

Kendilerini zaman zaman unuttukları ya da kaybettikleri anlar yoğunlaştı ki herkesin hükümeti olacağı herkesi kucaklamayı hedeflediğini bağıra çağıra seslendiren Recep Tayip ERDOĞAN, K. KILIÇDAROĞLU'na "dudkları kirli" diyerek kendi anlını ise "ak alınım" diye ne kadar temiz olduğunu ilan ediyor. Tarih gösterecek kimin ne kadar kirli ne kadar temiz olduğunu. Ve tarihin utancına bırakacak bir dediği bir diğer dediğini tutmayan, cilveli albenili sözlerle siyaset yapıp özüyle insana düşman, doğaya düşman ve yurduna düşman bir hükümet ve iktidar partisi. Bu utancı gören olmanın utancını taşıyorum çağımdan dolayı. 

Bu savaş psikolojisi mi? Herşeye herkese ve her yere saldırarak söverek vurarak kırarak dökerek taşarak en ilginci de savaş ve ölüm kokarak iş yapmak. 

 
Toplam blog
: 47
: 288
Kayıt tarihi
: 15.12.10
 
 

Denize yakın adam... İzmir'de yaşıyorum. ..