Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Ekim '12

 
Kategori
Güncel
 

Akçakale'yi Özgür Suriye Ordusu mu vurdu?

Akçakale'yi Özgür Suriye Ordusu mu vurdu?
 

‘Besle kargayı oysun gözünü’ diye bir deyim var ya, işte bizim yaşadığımız öyle bir olay.

Akçakale ilçesine düşen havan mermilerini biliyorsunuz. Bu mermiler dördü çocuk, biri kadın toplamda 5 kişinin ölümüne ve 9 kişinin yaralanmasına neden olmuştu.

Şimdilerde ortalıkta dolaşan ve batı basınında yer alan bilgilere göre, atılan havan mermileri Suriye Ordusu tarafından kullanılmıyormuş.

Akçakale ilçesine düşen havan mermileri Nato tarafından kullanılan silahlardanmış!

Yani, Bizim Ordunun kullandığı silahlardan!

Bu silahlar Suriye’nin eline ne zaman geçti?

Suriye Resmi Ordusunun elinde olmadığına göre, Özgür Suriye Ordusunun elinde olmasın!

O halde Türkiye sınırlarına düşen bu havan mermilerini kim atmış olabilir?

Bizim, besleyip büyüttüğümüz, yetirip, içirip Suriye’nin üzerine saldığımız gerçek manadaki teröristler!

Akçakale’ye düşen havan mermilerinden sonra alel acele meclisten teskere çıkarmıştık. Bu tezkere ne olacak dersiniz? Bence, tezkere şimdilik rafta bekleyecek, böyle birkaç olay daha vuku buldu mu, soluğu Şam’da almak üzere hemen harekete geçeceğiz.

Sayın Başbakan Cuma Namazını Şam Emevi caminde kılmak istediğini söylememiş miydi?

Söylemişti!

O halde bu tezkere Şam’ın kapılarını açmak için kullanılacak.

Gelelim Türkiye’nin karşılık olarak açtığı ateşin düştüğü yerlere:

Türkiye’nin açtığı top ateşi ile vurduğu bölgede tek bir Suriye askerinin olmadığı, dolayısıyla top ateşi sırasında hiçbir Suriye askerinin ölmediği Türk Basınına ve batı basınına yansıdı. Basına yansıdığı kadarıyla; Suriyeli yetkililer “Türkiye ilk kez doğru yaptı ve gerçek düşmanlarını vurdu. Biz hiçbir zaman Türk halkına düşmanlık yapmadık, 17 aylık çatışma sürecinde tek Türkün zarar görmemesi için özen gösterdik” diye açıklamalarda bulunmuşlar...

Ayrıca; Suriye askeri yetkilileri havan menzilinin 1,5 ile 5 kilometre arasında olduğunu, Suriye askerlerinin bulunduğu yerin ise sınıra 20 kilometre uzaklıkta olduğunu ısrarla belirterek; bu saldırının Türkiye’yi Suriye ile çatıştırmak isteyen güçler tarafından gerçekleştirildiğini iddia ediyorlar.

Batılı kaynaklarda yer alan haberlerde ısrarlı bir biçimde ilçenin “havan” ateşiyle isabet aldığı ifade ediliyor. 

İlçenin top mermisiyle vurulduğunun söylenmesi, ateş edenin Suriye Ordusu olduğu izlenimi yaratmak üzere ileri sürülüyor.

Türk tarafına düşen top mermileri, Türkiye’nin açtığı misilleme ateşine karşılık Suriye’nin açtığı ateşten kaynaklanıyor. Bu mermilerin hiçbirinin Akçakale ilçe merkezine düşmediği bildiriliyor.

Akçakale’deki durumu sayfalarına taşıyan The New York Times Gazetesi’nin haberinde yer alan şu cümleler ise oldukça dikkat çekici:

Akçakale’nin havan mermisiyle vurulduğu ise ateş edenin kimliği konusunda kanıt sunuyor. Çünkü muhaliflerin elinde de Türkiye ve diğer NATO ülkeleri tarafından verilen çok sayıda havan bulunuyor. Akçakale’yi vuran havan silahının Türkiye tarafından verilmiş olma olasılığı çok yüksek!

Türkiye’yi vuran havan mermisinin hükümet güçleri tarafından mı yoksa Esad hükümetini devirmeye çalışan isyancılar tarafından mı ateşlendiği bilinmiyor."

Görüldüğü gibi bizi vuranın, bizim silahlandırdığımız malum güruh olduğu kanısı gittikçe kuvvetleniyor.

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..