Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Ağustos '08

 
Kategori
Siyaset
 

Akciğerlerimiz kül oldu

Akciğerlerimiz kül oldu
 

Bugün ormanlarımız bizimse yarın gelecek nesillerin olacaktır.


Ormanlar nasılki bizlere oksijen sağlayan akciğerlerimizdir, bu durum devlet içinde çok önemli bir gelir kaynağı ülke içinde en önemli milli servetimizdir.

Blog yazarı havacı pilot arkadaşımızın bir yazısını okumuştum, g erçektende alınması gereken önlemler hakkında çok çarpıcı bilgiler veriyordu, ayrıca ormanlarımız hakkında yazdığım bir blog yazımada devlete sitem edercesine bir yorumda bulunmuştu, ama sesimizi önerilerimizi devlet yetkilileri duymuyor, yine de kendi bildiklerinden vazgeçmiyorlar.

Küresel ısınmanın yol açtığı sıcaklar ülkemizde en çok ormanlarımıza zarar vermiş bu nedenlede ülkenin akciğerleri yanıp kül olmuştur, yangınlardan önce bloglarımızda önerilerimizden bir taneside ormanlardaki mesire yerlerinin denetimi hakkında idi görüyorum ki ormanlık alanlarda içki şişelerinin kırılıp parçalanması ile mercek vazifesi yapan şeffaf içki şişeler yangınların bir numaralı sebeplerinden birisi olmuştur.

Buna karşılık mesire yerlerinde içki içilmemesi, içiliyorsa da boş şişelerin etrafa atılmaması buralara bırakılan çöp kutularına atılması gerekir.

Mesire yerlerinde gereken kontrollerin yapılmaması ve içki şişelerinin çevreden toplatılmaması yeni orman yangınlarının devamını getirecektir.

Öte yandan mesire yerlerinde mangal keyfine bir son verilmelidir, ormanlarımız gelecekte kullanacağımız su kaynaklarının teminatı ise nasıl ki yurdumuz terörle savaşıyorsa çocuklarımıza bırakacağımız bu milli miras aynı şekilde korunmalıdır.

Birçok ulus ormanlarının değerini çok iyi bilirken malesef yurdumuzun ormanları bakımsız ve güvenlik önlemlerinden yoksun kalmıştır, buna karşılıkta her yıl feryatlar çığlıklar yükselmekte canlar yanmakta insanlar ölmektedir.

Ormanlarımızın korunmasında yeni politikalar geliştirilmeli, ormanlarımız siyesetin yönetiminde korumasında değil milli mücadele kapsamında korumaya alınmalıdır.

Bir ülkenin yağış alıp almamasıda ormanlara bağlıdır, ne kadar ormanlarımız gelişir bol olursa gelecekteki su kaynaklarımızda yeterli olacaktır, bugün su sıkıntısı çektiğimiz halde bu durumu görmemezlikten gelen bir siyasi anlayış vardır, acaba ülkemiz çöl halinemi getirilmek isteniyor bunda kimler yarar sağlayacaklardır yanan ormanların yerine villalar dikmekle bugün cebini doldurabilirsin ama yarın susuz kaldığın zaman paranla su bulamazsın, bugün Irak'ı Suriye'yi düşünün zenginler ama suları yok neden diye hiç düşündünüz mü.

Söz konusu bu bölgelerde bırakın ormanı ağaç dahi yoktur yağmur yağmadığı gibi su kaynaklarıda kurumuştur işte bu yüzdendir ki türkiye'den su satın almaktadırlar ülkemize bağımlıdırlar, Suriye'nin suyunu kestiğimiz zaman kıyameti koparıyorlar yarın ormanlarımız kül olup gittiği zaman ülkemiz çölleşecek bir damla yağmur dahi yağmayacaktır, bir düşünün milyonlarca susuz insanı işte o zaman su savaşları başlayacaktır.

Hep beraber ormanlarımızı koruyalım, yarın bizden sonra bu topraklarda yaşayacak çocuklarımıza ve gelecek nesillere yaşanabilir bir ülke bırakalım, gelin bencillikten uzak bananecilikten uzak bir düşüncede birleşelim ormanlarımız yani akciğerlerimizi kül etmeyelim.

 
Toplam blog
: 193
: 517
Kayıt tarihi
: 28.02.08
 
 

Sinop doğumluyum, ülkesini ve ulusunu seven bir vatansever, her ay devlete düzenli vergisini ödeyen ..