Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Kasım '10

 
Kategori
Güncel
 

Akdamar Tatil Köyü

Akdamar Tatil Köyü
 

Van gölü Akdamar adası ve kilisesi


Van Gölü'nde bulunan Akdamar Adası, üzerinde tarihi Ermeni Kilisesini barındırmaktadır. Bu kilisenin geçtiğimiz aylarda trilyonlar harcanıp onarılarak ayinlere hazır hale getirildiği ve burada açılış tören ve ayini düzenlendiği hepimizin malumudur.

Daha önceki bir yazımda bahsettiğim gibi, Cumhuriyet öncesinde Ermeni çetelerinin Türk kızlarını kaçırarak buraya getirip tecavüz ederek öldürdükleri, bunu bilen birçok Türk kızının bindirildikleri teknelerden Van gölüne atlayarak intihar yolunu seçtikleri tarih kayıtlarında bulunmaktadır. İşte devletimiz, böyle utanç verici olaylara sahne olan bir mekanı bir gurur vesilesi gibi onarıp kullanıma sunmuştur.

Bu yetmemiş gibi şimdi de, bazı Ermeni iş adamlarının bu adacığa tatil ve konaklama tesisleri kurma girişimleri olduğuna dair, basında haberler çıkmaya başlamıştır. Van sanayi odasına (VATSO) baş vurulduğu, bu hususta çeşitli kolaylık ve imtiyazlar sağlanmak istendiği belirtilmektedir. Topraklarımızı öyle veya böyle bir şekilde elimizden alma yolunda atılan adımlardan biri olarak değerlendirilmesi gereken bu girişim, ilgili kurum ve kuruluşlarca son derece dikkatle takip edilmeli ve böyle bir girişimin doğuracağı acı sonuçlar bilinerek hareket edilmelidir. Ced'lerimizin kanlarını dökerek sahip olduğu bu topraklar para ile satılamaz. Satılmıyor ki, kullanılmak üzere kiraya veriliyor diyenler, gözlerimizin içine baka baka bizleri kandırmakta veya çok safça düşünmektedirler. Dünyanın en bereketli topraklarına, en güzel iklim ve coğrafyasına sahip olan ülkemizin çirkin ve hain odaklar tarafından parça parça elimizden alma çabalarına karşı durmak ve birşeyler yapmak herkesin borcu olmalıdır.

Sözün kısası, Van ilimizi kilise, tarih, dinler arası diyalog, turizm bahaneleri ile yabancılaştırma ve hristiyanlaştırma çabalarına TBMM' nin dur demesi zamanı gelmiş ve hatta geçmektedir. VAN'A (AK) DAMARDAN GİRİLMEK ÜZEREDİR

 
Toplam blog
: 53
: 671
Kayıt tarihi
: 22.12.09
 
 

1969 Tarhan Kolej (lise), 1978 Atatürk Eğ. Ens. Türk dili ve edebiyatı bl. Mezunuyum. Araştırmak ..