Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Kasım '07

 
Kategori
Danışmanlık
 

Akıllı erkekler akıllı kadınlarla evlenir!

''AKILLI ERKEKLER AKILLI KADINLARLA EVLENİR '' Aslında bu tam tersi ''AKILLI KADINLAR AKILLI ERKEKLERLE EVLENİR''OLMALIYDI. Dr.Christine B.Whelan 'ın yazdığı bu kitapta başarılı, yüksek eğitimli, yüksekgelirli kadınların dezavantajlı oldukları inancını yıkıyor.

Eskiden Erkeklerin akıllı kadınlardan korktuğuna dair bir inanç vardı. Geniş tabanlı yeni araştırmalar günümüzde iyi eğitimli, başarılı genç kadınların evlenme oranlarının diğer kadınlardan farklı olmadığını daha çok para kazanmanın ve eğitimli olmanın aslında evlenme olasılığını arttırdığını gösteriyor.

Eski yıllarda erkeklerin aradıkları anneleridir ya da erkekler konuşmak zorunda olmayacakları kadınlarla ilişkiye girerler gibi inanışlar vardı. Hatta kadının başarı grafiği yükseldikçe evlilik şansı düşüyordu. Amerika’da yapılan bir araştırmaya göre erkekler başarılı kadınlardan çekiniyorlar. Çünkü üstün vasıflı, hırslı kadınların onları terk edeceğinden korkuyorlardı. Evrimsel biyoloji de erkeklerin avcı olduğu gerçeğini dayatıyordu.

Erkek, ailede bir otoritesi olduğunu duyumsayabilmek için kadından daha güçlü daha iyi ve daha etkili olmak istiyordu. Eğer bir kadın erkek arkadaşının ya da kocasının ondan daha çok kazanması gerektiği gerçeğini elinden alırsa bir bakıma onun erkekliğini de elinden almış oluyordu. Sonuçta erkek kendini güvensiz hissedip ilişkiyi noktalıyor ya da kadın erkeği kadınsı bulmaya başlıyor ve ona olan ilgisini yitirmeye başlıyordu. Ayrıca geleneksel bakış açısına göre başarılı kadın anaç değildir; çünkü Başarı, erkeksi bir özelliktir. Milyonlarca dolarlık antlaşmalara imza atan bir kadın nasıl olur da bebeğini emzirebilir ya da onun altını değiştirebilir? Kadın işine Öncelik veriyorsa eşinin hiçbir önceliği yok demektir. En övücü tanımlama ise, başarılı bir kadın buzdan bir prensestir: Güzel, güçlü ve dokunulmazdır. Nesiller boyu kadınlar hep kendilerinden daha zengin, daha eğitimli, daha uzun boylu ve daha hırslı erkeklerin peşinde oldular. Oysa erkekler bunun tersine, kendilerinden daha az zeki, daha kısa, maddi açıdan bağımlı, onlara hayran olan kadınlarla pek de rahatsız olmadılar.

KUĞULAR, EVLİLİĞİN BİR AMAÇ OLMADINI FARKETMİŞ, AKILLI VE BAŞARILI KADINLARDIR. ONLAR İÇİN ÖNEMLİ OLAN İYİ BİR EVLİLİK VE MUTLU BİR YAŞAM SÜRDÜRMEKTİR''bay doğruyu '' BULMAK ZAMAN VE DENEYİM İSTER. Peki, akıllı ve başarılı kadınları neden kuğuya benzettiğimi merak etmişseniz biraz da kuğuların benzer özelliklerinden bahsedelim.

Kuğular, güçlü, zarif ve yaşamlarının dörtte üçünde yalnız dolaşan kuşlardır. Ama çiftleştiklerinde ki çoğu çiftleşir-genellikle beraberliklerini yaşam boyu sürdürürler. Ancak kendi isteği dışında bir erkek tarafından yakalanması olanaksızdır. Güzellikleri ve duruşlarıyla saygı gören; ancak bazen güçlerinden korkulan kuğular ile günümüzün başarılı bekar genç kadınları arasında tamamlayıcı, canlı, mecazi bir paralellik kurulabilir.


Kuğuların merkezinde bir erkek ya da evlilik amacı yoktur. Ama hepsi zamanı geldiğinde evlenmek ister. Sadece bunu hayatlarının merkezi haline getirmezler. Bugün evlilik bir seçimdir, bir dayatma değil. İyi eğitimli, yüksek maaşlı bir kadın daha seçici olabilir. Kadınlar maddi güvence sahibi olmak ve 30 yaşında ''evde kalmış''kız olmamak için uyum, aşk ve yoldaş arayışı gibi nedenlerle evlenmeyi tercih ediyorlar. Erkekler için de başarılı bir kadın yaşamı paylaştığı eşit bir ortaktır, zorluklarla kazandığı parayı sürekli tüketen biri değil.


Dolayısıyla akıllı erkekler akıllı kadınlarla evlenmek istiyorlar; ama kadınlar erkek yöneticilerin hüküm sürdüğü şirketlerde türlü iş streslerine, çeşitli hakaretlere, türlü tacizlere maruz kalarak kazandığı parayı erkeklerle paylaşmak istemediği için evlenmek istemiyorlar

 
Toplam blog
: 10
: 652
Kayıt tarihi
: 04.11.07
 
 

Hacettepe Aile ve Tüketici Bilimleri mzn. 1981 doğumluyum,kitap okumayı, seyahat etmeyi, evcil hay..