Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Aralık '07

 
Kategori
Danışmanlık
 

Zorla güzellik olmaz

Bugünkü konumuz ''zorla güzellik olmaz'' bu konu nerden çıktı böyle diye düşünenleriniz var ama madem ilişkilerden yola çıktık. bu konuda da söyleyeceklerim var...

Bazı arkadaşlarımız var bu arkadaşlar ilişkide karşı tarafın özgürlüklerini düşünmeyen insanlar. bu insanlar.ilişki yaşayacağız derken karşı tarafı altın kafese kapatan arkadaşlar. Erkek arkadaşlar bunu şunu yapma, bunu yapma şunu giyme, bunu giyme, eve gidince ara evde olduğunu bileyim tarzı maço erkek tavırları. biliyorum bu davranışların altında kıskançlık ve egosantrizm yyeralmakta. Bazı kız arkadaşlara bakalım şimdi de bu arkadaşlarda erkek arkadaşlarını kısıtlayan tipler. Dakika başı zırtpırt arayıp nerdesin, afedersiniz adamı tuvalete niye gitti diye sorgulayanlar bile var.

Candan Erçetinin bir şarkısı var ''olmaz birtanem olmaz sevdiğim olmaz aşk böyle olmaz''Aşk bu şekilde yaşanırsa aşk değil F tipi cezaevi olur ; ancak bazı şeyler nehirin akışı misali kendi haline bırakılmalı. Aşk bir kimya işi çünkü. vücud kimyamız, akıl, düşünce, kültür uymadığı zaman siz ne kadar o kişi bana aşık olsun diye düşünün asla olmaz.

Ayrılık yaşanması insanda travma yaratır ama inanın bazen ayrılık bile çözümlerin içinde engüzelidir. artık etkilenmediğin, sana fiziksel, psikolojik bazen ekonomik olarak da zarar veren şahıstan uzaklaşmak eniyisidir bazen de kişi karşısındaki insandan ayrılmak istesede bunu söyleyemez bu durumda oratada yalanlar, bahaneler, konuşurken dinlememe, eski kız arkadaşları yahut eski erkek arkadaşlarından, annesinden sorunlarından durmadan bahseden insan artık sizi sevgili anlamında düşünmüyor olabilir. bu durumda ilişkide soluk alma dediğimiz ilişkiye noktalı virgül koyma zamanı gelmiş demektir.

Bu durumda mola ihtiyacı olan ilişkiyi devam ettirme bir süre sonra işkence, hatta ve hatta nefret duygusu, kaçma vb.davranışlar göstermesine neden olabilir.''zorla güzellik olmaz'' yapısında çirkinlik, bozukluk olan birşeyi ne kadar uğraşsanda güzelleştiremezsin'' anlamına gelen bu deyim ilişkide de içinde sevgisizlik, tahammülsüzlük barındıran çiftlerden birini seven, aşık olan taraf düzeltemez, insan karşısındaki insanı değiştiremez insan kendi benlik algısını, bakış açısını değiştirirse diğer insanı da değiştirmiş böylece dünyayı değiştirmiş olur.

sevgiler.....

 
Toplam blog
: 10
: 652
Kayıt tarihi
: 04.11.07
 
 

Hacettepe Aile ve Tüketici Bilimleri mzn. 1981 doğumluyum,kitap okumayı, seyahat etmeyi, evcil hay..