Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Ekim '17

 
Kategori
Siyaset
 

AKP’deki Devrimci Yükseliş, Fakıbaba; Yüreği Yeter, Ömrü Yetmez

AKP’deki Devrimci Yükseliş, Fakıbaba; Yüreği Yeter, Ömrü Yetmez
 

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, kendisinden önceki dönemde yapıldığı ifade edilen yolsuzluklara değindi ve "Erkek olan şimdi yolsuzluk yapsın" dedi.

"Çok çalışacağız, üreteceğiz, üreteceğiz, üreteceğiz. Amacımız halkın, gariban insanların mutluluğudur"

Hep haktan, eşitlikten yanayım. Üretici üretecek, insan gibi parasını kazanacak ama tüketicimize de sahip çıkacağız. Bu dengeyi kurmak zorundayız. Benim yetiştirici arkadaşım emek verecek, çoban arkadaşım emek verecek, stok yapan, havadan para kazanan, parasının varlığına güvenen stok yapacak ondan sonra gariban adam da ezilecek. Yok, öyle bir şey. Bu Fakıbaba'nın kitabında yazmaz"(internet)

Bugüne kadar yaptığı bu ve buna benzer çıkışları ile muhalefetin bile takdirini kazanarak farklı bir bakan profili çizen Ahmet Eşref Fakıbaba halkın içinden gelme, sözünü sakınmayan bir siyaset adamı görünümünde.

Tabii ki sadece söylemek yetmiyor ama sergilenen tavır da önemli. Kendisinden önceki dönemde yapıldığı ifade edilen yolsuzluklara değindi ve "Erkek olan şimdi yolsuzluk yapsın" Bu her bakanın yapabileceği bir şey değil.

Bir de meydan okuma var. Yani bazı kesimlere ben sizle savaşırım diyor. Kilosu üreticiden en fazla 15 liraya alınan eti anlamadığımız bir şekilde 50 liraya satan bir et mafyası var sanki. Bakan da yolsuzlukların üzerine gideceğini söylüyor. Ülkemizin yalnızca doğru çalışana değil görevini cesaretle yapan insanlara da ihtiyacımız var.

Açık ve net söylüyorum 14 yıllık AKP iktidarında biz böyle bir bakan görmedik. Eskiden faiz lobisi vardı, şimdi ise Tarım lobisi ve bence (eğer tabi söylediklerini yapabilirse) Fakıbaba en doğru seçim.

Endişemiz ise başlıkta da söylediğimiz gibi; yüreği yeter, ömrü yetmez.

 

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..