Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Şubat '19

 
Kategori
Siyaset
 

AKP Ekonomi Yüzünden Gitmez

Gelişi siyasiydi, varlığı ve bugünü de öyle. Bu siyasetin Türkiye’de ciddi taraftarı var. AKP’ye kitle partisi diyorlar, hayır; dava ve ideoloji partisi, bu da bir ideoloji.

Davalarda bayrağı tutan el düşürmediği sürece bayraktar olarak kalır. AKP’nin kitlesine verdiği dava sözünde bir aksama var mı?

AKP’liler davamız Türkiye diyorlar ama sanki başka davaları var çünkü ülkeyi getirdikleri yer ortada. Demirel “Tencere tavanın yıkamayacağı hükümet yoktur” demiş, kendileri gibi kitle partileri için geçerli.

AKP’ye oy verenler için ekonomi o kadar önemli değil; inançlarını düşüncelerini yaşıyorlar, kendilerince dünyaya meydan okuyan güçlü bir ülke ve liderleri var, onur duyuyorlar gurur duyuyorlar. Dini duygular ve milli gururla dolu insanlara ıspanağın fiyatını anlatamazsın.

Ekonomi yüzünden gitmezse başka hiçbir nedenle gitmez; hayır, bayrağı düşürürse gider. AKP’liler bir Ulubatlı Hasan bulmuş burçlarda geziyorlar ama O düşerse AKP biter.

Peki, bu durum devam ederse- ki edecek gibi görünüyor-ülkenin hali ne olacak? Ne olursa olsun!

Türkiye’de siyaset dini-milli merkezli yapılıyor, AKP zayıflarsa MHP güçlenir, ikisinin birden zayıflaması ise zaman içinde zaten olacak, örnek: İyi parti adı altında dönüşme, yeni parti kurma iddiaları…

İnsanlar yemeye ekmek bulamasalar bile bu blok direnecek… Gerçek olmasa da konjonktürün inandırıcı kıldığı beka gibi çok güçlü bir koz da var ellerinde. Muhalefet ekonomiyle yükleniyor ama bence şimdilik boşuna.

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..