Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Ocak '09

 
Kategori
Siyaset
 

AKP'nin Çankaya adayını tanıyalım

AKP yıllardır Cumhuriyetimizin aydınlık yüzü olan Ankara'nın Çankaya ilçesindeki CHP Belediyesini yıkabilmek için başta şu anki Büyük Şehir Belediye Başkanı İ.Melih Gökçek olmak üzere tüm gücü ile belediye üzerinde her türlü baskıyı kurmasına rağmen amacına ulaşamadı. Ve yaklaşan 29 Mart seçimleri için aylardır aradığı adayı nihayet buldu. Tabi AKP kendi içinden birisini buraya aday yapmaya cesaret edemediği için kendilerinden biraz daha çağdaş olduğuna inandıkları birisini buldular. O aday eski ANAP'lı Bülent Akarcalı. Siz dostlarıma AKP'nin bu adayını tanıtmak istedim. Aşağıda Bülent Akarcalı'nın 6 yıl boyunca AKP ile ilgili konuşma ve yazılarından bir demeti takdirlerinize sunuyorum. Ve buradan da soruyorum Sayın Akarcalı tüm bunları yazıp söyledikten sonra hangi gerekçeler ile AKP'nin bu adaylık teklifini kabul etmiştir. Sizlerin bilmeniz için alıntıladığım ve AKP açısından tamamı gerçek olan ve hala artarak devam eden bu AKP icraatlerını sayın Akarcalı sineye mi çekecetir. Yoksa aman ben Belediye Başkanı olmaya çalışayım da AKP ne yaparsa yapsın bana ne mi demektedir. Bunu siz değerleri dostlarımın takdirine bırakıyorum. BUYRUN Bülent Akarcalı'nın AKP ile ilgili tesbitlerini birlikte öğrenelim.
AKP Çankaya Belediye Başkan adayı Bülent Akarcalı, İstanbul’da yapılan ‘’Kelebek ‘’ operasyonuna takıldı. Sedat Peker 72 kişinin "Çıkar amaçlı suç örgütü üyesi olmak" suçundan yargılandığı davanın iddianamesinde, Ümraniye'deki Diomed ve Plasset isimli ilaç şirketlerinin yasadışı yollardan ele geçirildiği belirtilmişti. İddianamede sanıkların, Tuzla'daki bir pastanede, fabrikanın devrini almak için baskı ve sindirme politikası uyguladıkları ve şirketlerin ‘’Gizli Ortağı’’ Akarcalı’nın da, 13 saat kapalı bir mekânda alıkonduğu yazılıyor.

YAZAR OLDU AKP’YE ÇATTI
ANAP’ta Genel Başkan yardımcılığı da yapan ve önce Mesut Yılmaz’ı destekleyen sonra ‘’Beni değerlendirmedi’’ diyerek partiden de kopan Akarcalı, 2005-2007 arasında Vatan Gazetesinde köşe yazıları yazıp AKP’yi eleştirdi. Akarcalı’nın bazı yazıları şöyle:

AKP YANLIŞ YOLDA
AKP, yanlışlarından ders çıkarmıyor. Van Üniversitesi Rektörü'yle yaşanan sorunlar yetmemiş gibi şimdi de Samsun Üniversitesi rektörüyle uğraşmaya başladı.

YOLSUZLUĞA KANAT GERİYOR
2002 seçimlerinde AKP 41.4 milyon seçmenin ancak 10.8 milyonunun oyunu alabildi. AKP'ye oy vermeyen seçmen sayısı 30.6 milyondur(…) Çok az bir siyasi sermaye ile iktidara oturan AKP'nin her türlü yolsuzluğa kanat gererek, her kesimle kavga ederek, sermayesini böyle kolay ve ucuz harcamasını anlamak mümkün değil.

MİKROPLU SU
Başbakanına iki özel uçak bir helikopter satın alıp, milli takım antrenörüne 110 milyar aylık ödeyen Hükümet, Malatya'da fakir öğrencilere mikroplu musluk suyunu kaynatarak içirme kararı alınca Vatan şu soruyu sordu: Bu kadar mı fakiriz… Tabii ki değiliz. Ancak, iktidara fakir gelenler zenginleşince ilk önce kendilerini iktidar yapanları unutuyor.

İÇKİ YASAĞI
Halka içilebilir su, ucuz ve rahat ulaşım, kaliteli gıda üretimi için denetim, depreme dayanıklı yapılar; parklar-bahçeler, yürünür kaldırımlar gibi hizmetleri versinler diye seçilen AKP'li belediyeler, bunları yapamayıp içki yasağıyla durumu idare etmeye kalkınca, Mehmet Barlas'ın sorusu her şeyi özetliyor: AKP'nin üst kimliği yasakçı mı olacak?

DİNİ İSTİSMAR:
(…) Belediye'nin Dubaililerle yapacakları binalarda içki yasaklanacak mı? Alkol haramsa sigara da en azından mekruhtur. Şimdi soruyorum o içki yasakçısı başkanlara. Neden yasa emrettiği halde Belediye'ye ait tüm kapalı mekanlarda sigara içilmesini yasaklamıyorsunuz? Sigara içme yasağı dinimizi istismar ederek oy toplama imkânı vermediği için mi?

‘’ÇIKARIMA BAKARIM’’
Akarcalı, 20 Şubat 2007’de ise ‘’AKP’nin kadrolaşması, kendine oynaması, kendi kesimine sahip çıkması, başkalarını umursamadan inandığını ve söylediğini yapması, ortadaki vatandaşı olumlu yönde etkiliyor. Öyle ki “dünyayı ben mi kurtaracağım, AKP’ye yazılır çıkarıma bakarım” diyor’’ biçiminde bir yazı kaleme aldı. Akarcalı daha sonra AKP’nin kapatılma davasına karşı çıktı ve şimdi de AKP adayı oldu.
(Kaynak: GAZETEPORT)

 
Toplam blog
: 16
: 360
Kayıt tarihi
: 23.07.07
 
 

1958 Kars doğumluyum. İlk ve Orta okulu Ankara İncirli'de tamamladım. 1973 yılında Çankırı Astsub..