Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Ocak '13

 
Kategori
Siyaset
 

AKP nin üniversite ve muhalif meslek kuruluşlarına kini dinmiyor…

AKP nin üniversite ve muhalif meslek kuruluşlarına kini dinmiyor…
 

Maalesef “ya benimsin ya kara toprağın” cümlesinde suratımıza pis pis sırıtan vıcık vıcık arabesk düşünce ve yaşam modeli yönetimimizi de iliklerine kadar sarmış durumda.

“Dininize ve kininize sahip çıkın.” Bu talimatı verenlerin dinle ne kadar alakası var bilemeyiz ama kinlerinin çelik gibi olduğu ortada. Bu ülkenin kurucu iradesine olan kinleri yüzünden ülkenin tüm değerlerini satıp savmayı, beklide sırf Atatürk’e olan kinleri yüzünden ülkenin bölünmesine yol açacak kanunları zevkle çıkardıklarını görüyoruz. Bize öyle geliyor ki, yönetimde kaldıkları dönem içinde ülkemizi sevr durumuna getirmek tek amaçları. Umarım bu düşüncemizde yanılıyoruzdur.

Ancak her gün gerçekleşen yeni olaylar gidişimizin nereye olduğunu daha iyi gösteriyor. Ülke sanki sadece AKP ye ses çıkarmayanlar için var. Başka bir deyişle taraf olmayanlar hızla bertaraf ediliyor. Sıra şimdi de üniversiteler ve AKP yandaşı olmayan meslek odalarında.

“Hükümetin hazırladığı ve kamuoyuna açıklanan YÖK yasa taslağından başta ODTÜ olmak üzere üniversitelere ve meslek odalarına ceza gibi düzenleme çıktı.

Taslak aynen yasalaşırsa, mühendislik, mimarlık, iktisat, işletme veya kamu yönetimi gibi bölümlerdeki öğretim üyeleri, üniversitelerinden aylıksız izinli sayılmayı göze almadıkça, içinde yer aldıkları kamu kurumu niteliğindeki mühendis ve mimar odaları ile diğer meslek odalarında görev alamayacaklar.

Meslek odalarıyla, üniversitelerin bağını koparacak düzenleme YÖK yasa taslağının 66. maddesinde “Kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarının yönetim ve denetim organlarında görev üstlenen öğretim üyeleri, kurumlarından aylıksız izinli sayılırlar” şeklinde yer aldı. Düzenlemeye en sert tepki İMO’dan (İnşaat Mühendisleri Odası) geldi. İMO yönetimi “Yeni yasa, bırakalım üniversiteyi özgürleştirmeyi, öğretim üyelerini yeni yasaklarla cendere altında tutmayı amaçlıyor. 12 Eylülcülerin bile aklına gelmemişti” açıklamasını yaptı.”

Bindik bir alamete ama selamet gitmediğimiz belli. Bu kadar kin, bu kadar ihtiras ne içindir bilinmez. Yandaş olmayanlara uygulanan bu zulmün sebebini anlamakta gerçekten zorluk çekiyoruz.

İzmir 2013-01-27

 
Toplam blog
: 1508
: 1688
Kayıt tarihi
: 16.07.08
 
 

Yetmişiki yaşında iki çocuk ve iki torun sahibi bir erkeğim.. Lise mezunuyum. Uzun yıllar esnaflı..