Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Haziran '11

 
Kategori
Siyaset
 

AKP propogandaları ve yandaş medya

AKP propogandaları ve yandaş medya
 

AKP seçimleri başarılı propagandaları sayesinde kazanıyor. AKP kurmayları nasıl propaganda uygulanacağı konusunda adeta ders verir nitelikte başarı sahibiler. İktidara geldiklerinde basının kitlesel yönlendirme gücünü iyi kullanabilmek için yeni televizyonlar, gazeteler kurdular. Ekranlara iyi eğitim almış, ülkenin siyasi tarihi ile ilgili derin bilgi edindirilmiş yorumcuları ekranlarda tartışma programlarına, gazetelerde köşe yazarlığına taşıdılar. 

Başbakan kendisine ciddi muhalefet gösteren Emin Çölaşan, Bekir Coşkun gibi isimleri sindirmeye, yok etmeye çalıştı. 

Başbakanın ortaya attığı bir konu ülke olarak uzun bir süre gündemde tuttulur, daha sonra halk o konuya alışır ve uygulaması daha kolay olur. Başbakan yandaşı yorumcular kendilerini demokrat, objektif, eşitlikçi göstermek için başbakanı da AKP'yi de eleştiriyorlardı. Ama nasıl sadece bir cümle ile. 

- Başbakanın/AKP'nin bu yaptığını yanlış buluyorum eleştiriyorum ama ..... 

Sadece bu cümle ile başbakan eleştirildi ve arkasından ama bağlacı ile orda bulunma sebeblerine geri dönülerek saldırılara devam edildi. Bunları izleyen halkımız delikanlı adamlar başbakanı da eleştiriyorlar diye düşündü. 

AKP oluşturduğu yandaş medya gücü ile adeta her yönden her vesile ile insanların düşüncelerini yönlendirmeye çalıştı. Bunda büyük ölçüde başarılı oldu. Önüne konulan bilgiyi araştırmadan, incelemeden doğru kabul eden AKP yandaşlarının çabasını boşa çıkarmadı. Yandaş gazete ve televizyonlar başbakanın aleyhine olan haberlerin hiçbirini yayınlamadı. 

Fikirleri savunulan hükümeti, iktidarı desteklemek yanlış mı? Tabiki hayır. Ama aynı olaylara farklı gözlerle bakmak, doğru bildiğini söylemeyerek veya bilgiyi yanlış, eksik aktararak halkı etki altında bırakmak veya yönlendirmek çok büyük bir yanlış. 

İki kişiden biri bu yönlendirme tsunamisinin etkisinde akıntıya kapıldı , kimileri ise bu akıntıya balıklama atladı hemde dibe çökmeyi , kıyıya vurmayı hiç düşünmeden. 

 
Toplam blog
: 161
: 1259
Kayıt tarihi
: 03.05.11
 
 

İzmir Karşıyaka'da yaşıyor Maliye mezunu http://www.karsiyakahaber.com/ yazarı   ..