Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Ocak '16

 
Kategori
Dünya
 

Akşamdan kalma yapmayan içki...

Akşamdan kalma yapmayan içki...
 

Dünyadan en fazla tecrit edilen ülke hangisi?

İlk sırada Kuzey Kore, ikinci sırada Küba…

Bu iki ülke, en ölümcül hastalıklara çareler bulunduğunu iddia ederlerken, diğer dünya ülkeleri bu ülkeleri ciddiye almıyorlar.

Daha geçenlerde akciğer kanserine aşı ile çare bulduğunu açıklayan ve insanlar üzerinde yüzde 94 başarılı olduğunu açıklayan Küba’yı hiç ciddiye almadılar.

Kuzey Kore?

Geçtiğimiz yıl kansere, Ebola’ya, Mers’e ve Aids’e çare bulduklarını iddia ettiler… Ancak Dünya’nın hiçbir yerinde ciddiye alınmadılar.

Kuzey Kore şimdi de korkmadan içebileceğiniz, “akşamdan kalma yapmayan içki” icat ettiğini öne sürdü.

CNN International’ın Kuzey Kore’nin resmi gazetesi Pyongyang Times’dan aktardığı habere göre çığır açacak olan bu yeni alkollü içki bitki özünden üretiliyor.

Ağızda tatlı bir lezzet bırakan içki ginseng bitkisinden üretiliyor ve yapımında şeker yerine yanmış pirinç kullanılıyor.

İsmi ‘Koryo’ olan bu içkinin üretimi için uzun yıllar uğraşıldığı açıklanmış.

Gördüğünüz gibi dışa kapalı ülke, diğer insanların yararlanabilecekleri faydalı buluşlara imza atıyor. Böyle bir içkiye tüm dünyanın ihtiyacı var!..

Bildiğimiz gibi Kuzey Kore, geçtiğimiz sene haziran ayında "Kim Jong-un'un himayesindeki" bilim adamlarının ginseng ve açıklanmayan başkaca malzemelerle AIDS, Ebola, SARS ve MERS’i tedavi eden mucizevi bir ilaç ürettiğini öne sürmüştü.

Ne diyelim? Önümüzdeki yıllarda bu hastalıkların tedavisi ve ‘baş ağrısı yapmayan’ içki ülkemize de gelir de benim gibi içki içmeyen birisi de bu ürünlerden yararlanır..

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..