Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Aralık '08

 
Kategori
Futbol
 

Alex gidiyor mu ?

Alex gidiyor mu ?
 

Kaptan'ın yeri ayrı


Alex, değil son yıllarda tarihi boyunca gelmiş geçmiş en faydalı yabancı oyuncusudur Fenerbahçe'nin. Fenerbahçe’de ve Fenerbahçeli’ler de öyle bir yer edinmiştir ki, Kulübün 100.yıl formasında Ziya Bey’lerin, Ayetullah Bey’lerin yanında resmi basılan bir Brezilyalı olmuştur.

Alex, Türkiye’ye gelmeden önce büyük bir gazetemizin, küçük bir yazarı Copa America’da Brezilya’nın kaptanlığını yapan bu müthiş oyuncu için “Kandırmayın Fener’lileri Alex Malex gelmez Türkiye'ye” diye açıklama buyurmasından bu yana yaklaşık 5 sene geçmiş ve gelmez denilen Alex Kaptan bile olmuştu Fenerbahçe’de. Üstelik istatistikleri parçalamış gol kralı da olmuştu.

Ancak burada, Fenerbahçe Yönetiminin son yıllarda ciddi bir eksiklik olarak kabul ettiğim sözleşme yenileme konusunda yaptıkları zamanlama hataları yine sorun olarak karşımıza çıkıyor. Marco ve Tuncay gibi isimlerle sözleşme sonunu yani sezon sonunu bekleyip elinden kaçırmasının ardından bu sene de Lugano ve Alex’i kaçırma tehliksiyle karşı karşıyayız. Belli ki bu konuda ciddi bir altyapısı, bir stratejisi eksikliği var Fenerbahçe’nin...

Bugün Alex, gerekirse Türk Vatandaşı bile olurum diyecek kadar kendisini Fenerbahçe'li olarak benimsemesine rağmen, kendi sitesine “2009’da en fazla verimli olabileceğim ve değerimin bilineceği yerde oynamak isterim” diye açıklama da bulunuyor. Belli ki küstürmüş, kızdırmış birileri Alex’i...

Küstüren kim mi ? Tabi ki, kaptanlığını Alex gibi bir futbol sihirbazının yaptığı futbol takımının başına getirilen, sezon başından beri bir tane güzel futbol oynattıramayan Aragones’dir. Alex’in bu seneki düşen performansından da en başta sorumlu olan isim Aragones'dir.

Her maç sonrası bağıra bağıra söylüyoruz, Alex’den bir Marco, bir Appiah yaratma sevdasıyla Alex'i o kadar geriye çekiyor ki her maç Alex’i küstürdüğünü onun acı çektiğini biz tribünlerden daima görüyoruz ve onunla birlikte bizde acı çekiyoruz.

Geçen yazılarımda da sıklıkla belirttiğim gibi, en büyük sorun Alex’in yanındaki isimlerdir. Geçmiş seneler de Alex yanında yöresinde Tuncay, Aurelio, Nobre Anelka veya Hooijdonk, Semih gibi futbol kalitesi ve Alex’in futbol lisanını çok iyi bilen isimlerle oynuyorken bu sene onu Selçuk’a, Josico’ya Maldonado’ya, Guiza’ya, futbol’u kendi yörüngesinde oynamayı seven Kazım ve Uğur’a mahkum etmenin sorumlusu Alex değildir.

Yönetim geçen sene istikrardan yana hareket etmeyip Zico ile "yeniden" demedi. Fenerbahçe’nin vizyonuna ve önümüzdeki 5 yıllık planlarına hiçbir şekilde uygun olmayan ve sezon başından beri bir türlü istenilen futbol’u oynatamayan ve Avrupa’da hayal kırıklığı yaşatan ve sözleşmesinin sonunu bulup bulamayacağı da meçhul Aragones’i getirdi. Ama madem getirdiler, umarım Fenerbahçe futbol tarihine altın harflerle yazılmış, Brezilyalıların bile Fenerbahçe’li olmasını sağlayan bu futbol sihirbazını ona kurban etmezler.

Ligin ikinci yarısını şampiyonluk mücadelesi veren rakipleriyle mi yoksa transfer endişeleriyle mi geçirecek Fenerbahçe. Şayet transfer konuları netleşmezse bırakın Şampiyonluğu Avrupa’ya da gidemez Fenerbahçe.

Yönetimin elini çabuk tutması lazım gelir.Yoksa atı alan Üsküdar'ı geçer.

Ahmet ÇELİKSÜNGÜ

30.12.2008

 
Toplam blog
: 252
: 936
Kayıt tarihi
: 17.03.08
 
 

74'ün İstanbulunda, Sultan şehri Üsküdar'ın, kız çocuklarına "Zeynep" erkeklerine "Kamil" adı kon..