Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Aralık '08

 
Kategori
Futbol
 

Mehmet Yıldız Fener'e

Mehmet Yıldız Fener'e
 

Fener'e yakışır...


Transferlerde sıklıkla kullanılan bir söz vardır "Falanca'yı satanı biz'de satarız" diye... Bugün konumuz Fenerbahçe için niye satıyorsunuz söylemi değil, niye almıyorsunuz olacak. Hatta aşağıda bahsedeceğim isim konusunda bu kadar tepkisiz kalınmasını da anlamış değilim.

Sözkonusu isim Sivasspor'un boğası Mehmet YILDIZ. Bu oyuncunun Sivasspor'da gösterdiği performansı yıllardır seyretmekteyiz. Mehmet YILDIZ'ın Sivasspor'a katkısını tartışmamız mümkün değil, hücum hattında topu ayağına yapıştırdığında ondan almak neredeyse imkansız. Kafasını topa gömüp, tüm takımın hücüma gelmesini kolaylaştırıp rakip defansı en çok hırpalayan forvettir. Yıldız topu ayağına yapıştırdığında çeksenizde, vursanızda, düşürseniz de o kalkar ve devam eder. Türkiye'de bu kadar güçlü bu kadar mücadeleci forvet bulmak mümkün değil.

Sivas Teknik Direktörü Bülent UYGUN'un geçen sene "Mehmet YILDIZ'ı alan takım şampiyonluğu alır" dediğini hatırlıyoruz. Ki o Bülent UYGUN'un bir gün Mehmet için, "ensesine vurup ağzından lokmayı alabilirsiniz ama ayağından topu alamazsınız" bile demişti. Bu Sivasspor sezon sonu mukavelesi sona erecek Mehmet YILDIZ'dan para kazanması gerektiğini çok iyi biliyor ve bu ara dönemde bunun için çok iyi zaman. Sivas'ın Mehmet Yıldız'ı satmaması halinde önümüzdeki yıl Mehmet ile yeniden anlaşmaları çok zor. Üstelik Mehmet'in hedefleri doğrultusunda daha iyi imkanları olan kulüpte forma giymek ve olursa Avrupa'ya sıçramak istediğini de biliyoruz.

Bu nedenlerle Ocak ayı transfer döneminde yerli bir transfer olarak ve katılacağı takıma uyum konusunda sorun yaşanmayacak bir futbolcu olarak Mehmet YILDIZ biçilmiş bir kaftandır.

Özellikle Fenerbahçe'nin Semih'in sakatlığında formsuz bir Guiza'ya kaldığını ve bu nedenle aslında bir de forvet'e ihtiyacı olduğu çok net. Üstelik yabancı kontenjanı nedeniyle dönem dönem Guiza'yı kesip Semih Mehmet ikilisiyle çok başarılı olabilir Fenerbahçe.

Transfer döneminde Maldonado'yu almayı başaran yönetimin iç piyasadan Mehmet YILDIZ'ı kaçırmaması gerektiğini düşünüyorum. Üstelik ezeli rakibi Galatasaray'ı elinde Baros, Nonda, Kewell Arda ve Lincoln gibi son derece formda ve başarılı oyuncuları varken bu kadar transferde yalnız bırakmamasını gerekir.

Bir Fenerbahçe'li olarak Mehmet'in bu isimler arasında Galatasaray formasını giymesini istemem. İşin en ilginç yanı ise Dede'nin halen transfer istemiyorum diye tutturmasıdır.

Fenerbahçe'nin orta sahaya en az 2, forvet'e de 1 adet transfere mutlak surette ihtiyacı vardır. Bu nedenle Mehmet YILDIZ'a en çok ihtiyacı olan Fenerbahçe'dir.

Yönetim'in Mehmet YILDIZ konusundaki sessizliğini hayra yormak istiyorum. Umarım sessiz ama derinden çalışıyorlardır.

Ahmet ÇELİKSÜNGÜ
29.12.2008

 
Toplam blog
: 252
: 936
Kayıt tarihi
: 17.03.08
 
 

74'ün İstanbulunda, Sultan şehri Üsküdar'ın, kız çocuklarına "Zeynep" erkeklerine "Kamil" adı kon..