Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Aralık '08

 
Kategori
Güncel
 

Allah sizden razı olsun sayın bakanım!

Allah sizden razı olsun sayın bakanım!
 

Bugünkü Milliyet’in haberinde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, “doğal gazda indirim olacak” haberlerinin halkı beklentiye soktuğunu, fakat şu ana kadar indirim konusunda alınmış bir kararın bulunmadığını söylemiş ve aslında geçen ay % 6.5 zam yapmaları gerektiği halde zam yapmayarak fiyatları sabit tuttuklarını belirtmiş. Zam yapmamaları nedeniyle sayın bakanımıza hep beraber “Allah razı olsun” demeliyiz.

İşçiye memura yıllık % 8 zammı çok gören hükümetimiz doğalgaza 1 yıl içinde yapmış olduğu zam %70 olduğu halde ilgili bakan geçen ay zam yapmadık diyor. Peki doğal gaz zammının gerekçesi neydi? Zam yapıldığı tarihte petrol fiyatları varil başına 170 dolara çıkmış, dolar ise 1.70 YTL civarındaydı. Şimdi ise petrol fiyatları varil başına 30 dolara düşmüş, dolar ise 1.50 YTL seviyelerinde. Bu durumda hemen indirim yapılması gerekirken, sayın bakan, daha fazla zam yapmamakla övünüyor.

2007 yıl sonu itibariyle Ankara Büyükşehir Belediyesinin Botaş’a olan doğalgaz borcu 677 milyon YTL. iken şimdi ne kadar olmuş bilmiyorum. Doğalgaz borcunu Botaş’a ödemeyen Melih Gökçek acaba bu paralarla Ankara’ya ne gibi yatırımlar yaptı. Ankaralı arkadaşlarım biliyorlarsa lütfen söylesinler.

Bayramda Isparta’da bir gece kaldım. Şehre doğalgaz gelmiş olmasına rağmen bir mahallede sadece birkaç ev bağlatmış. Gece dışarıda yürümek için maske takmak gerek. Camlar sıkı sıkı kapalı olmasına rağmen hava kirliliği içerilere kadar giriyor. Kütahya’da da durum aynı şekilde. Akşamüzeri Yalova ve ertesi gün de İstanbul’a geldiğimizde biraz nefes alabildik. Ancak buralarda da artık doğalgazdan kömüre geçiş başlamış bile.

Devlet bazı konularda subvansiyon yapmalı. Millete kömür dağıtacağına doğal gazı teşvik etmeli. Türkiye’ye ilk doğal gaz geldiği zaman bazı belediyeler kömür kullanan evlere ceza keseceklerini bildirmişlerdi. Şimdi ise durum tamamen tersine dönmüş durumda. Doğal gaz kullananlar cezalandırılıyor sadece.

Küresel krize psikolojik diyen sayın başbakan bu hava kirliliğine de ekolojik der herhalde.

 
Toplam blog
: 974
: 3444
Kayıt tarihi
: 16.01.07
 
 

2017 Basın özgürlük endeksine göre 180 ülkeden 155. sırada olan ülkemizde yemek tarifleri  ve tel..