Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Ekim '06

 
Kategori
Haber
 

Alman askeri ve kurukafa

Afgansitan'da bir Alman askerinin kurukafayla çektirdiği fotoğraf, Almanya'yı ayağa kaldırdı...

Roma İmparatorluğu'nun yıkılışının sebepleri arasında, barbar Germenik kavimerin akınları da gösterilir. Öyle ki, Roma'nın Germenik asıllı askerlerinin de yıkılışta neden olduğu gösterilebilir. Roma'nın yıkılışına çok üzülmüş olmalılar ki(!), özellikle Hristiyanlığı kabul ettikten aynı coğrafyanın belli bir kısmında "Kutsal Roma-Cermen İmparatorluğu" adı altında varlığını sürdürmüşlerdir...

Bugünkü Almanların da ataları olan Germenlerden pek bir farkı yok gibi. Birçok özellikleri aynı denebilir. Mesela Almanya'nın insani suçlar açısınından sicili oldukça kabarık. Şu ana kadar sebep oldukları ve rolü oldukları Yahudi, Ermeni, Nambiya soykırımlarını tanımış durumdalar. 20 binden daha az sayıda Ermeni'nin yaşadığı Almanya'nın 1915 olaylarında bizzat rolü olduğunu tanıması da diğer bir anektot olarak yerini almış durumda.

Bunun yanı sıra insanlık için iyi sayılabilecek özellikleri de yok değil. Goethe, Nietzsche, Beethoven, Karl Marx, Einstein şu anda aklıma gelelenlerden bazıları. Bunun yanısıra Almanlar disiplinli ve çalışkan olmaları ile öne çıkıyor. Belki de bu özellikleri sayesinde her iki dünya savaşından da yenik ayrılmış olmalarına rağmen, bugün Avrupa'nın en kalabalık ve zengin devleti. Ayrıca, Doğu Almanya ile Batı Almanya'nın da birleşmiş olması, ideolojiyi bir kenara atarak birlik içinde olabiliyor olmalırının en güzel göstergesi.

Alman askerinin kurukafayla çektirdiği fotoğrafı görünce şunları düşünmeden yapamıyorum. İyi ki, Almanlara, Afganistan'da en az çatışma olan yere görev verilmiş, yoksa kabul ettikleri soykırım listesinde; Yahudi, Ermeni, Nambiya'ya ek olarak Afganistan'ı da eklemek zorunda kalabilirlerdi.

 
Toplam blog
: 112
: 3643
Kayıt tarihi
: 22.07.06
 
 

İstanbul'da doğdum. Metalurji ve Malzeme Mühendisliği mezunuyum. Felsefe, sanat tarihi, müzik özel i..