Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Mayıs '13

 
Kategori
Haber
 

Alo 170... Mobbing hattı

Alo 170... Mobbing hattı
 

Vatan gazetesinde 3 gün önce ilginç bir haber vardı.

İşyerinde psikolojik baskıyı (mobbing) önlemek için kurulan Alo 170 ihbar hattına 6 bin 84 şikayet gelmiş. Şikayetlerin yüzde 55'i erkek, yüzde 45'i ise kadınlardan oluşmuş. 
 
Haber başlığı, "Mobbing hattı erkeğe çalıştı" şeklinde verilmiş.
 
Mobbinge çoğunlukla maruz kalan kadınlardır diye düşünülüyor herhalde. Oysaki bu işin kadını, erkeği olmamalı. Kadın da erkek de işyerinde psilojik bezdirmeye maruz kalabilir. Ve kanımca bu olay ülkeye büyük zararlar veriyor. Hem iş verimi olumsuz etkileniyor hem insanlar zarar görüyor hem de şirketler ekonomik olarak büyük kayıplara uğruyorlar. Bu olay eskiden de belki vardı ama bu ölçekte ve yaygın değildi. Özel sektör ağırlıklı ekonomiye geçtikten sonra daha da çoğaldı. Oysa işin özel sektör veya kamu sektörü ayrımı yok. Yasalar herkes için eşit. Bence mobbing uygulamak bir insan hakları ihlali ve kesinlikle önlenmesi için uğraşılması lazım. Bu nedenle bir an önce iş yasası revize edilerek daha çağdaş hale getirilmelidir. Mobbing'in dışında pek çok çağdaş kavram da iş yasamıza dahil edilmelidir.
 
Mobbing hattı kurulması isabetli olmuştur, şimdi de bunun yasalaştırılması gerekmektedir. İnsanlarımızı sadece fiziki değil, ruhsal ve sosyal yönden de korumamız gerekmektedir.
 
Toplam blog
: 648
: 2341
Kayıt tarihi
: 13.09.11
 
 

1995 ODTU Fizik Lisans, 1998 ODTU Fizik Yüksek Lisans (Biyofizik)  mezunuyum. Özel sektörde kalit..